Utakmica se igra, Messijev tjelohranitelj u punom trku ulazi na teren, ali je već bilo prekasno

Navijač uspio da ispuni svoj cilj

Utakmica se igra, Messijev tjelohranitelj u punom trku ulazi na teren, ali je već bilo prekasno

Endin Čaušević

Inter Miami sinoć je pobijedio na gostovanju ekipu Sporting Kansas Cityja sa 3:2 na krilima još jedne sjajne partije Lionela Messija. U centru pažnje u finišu meča našao se i njegov tjelohranitelj koji je utrčao na teren u toku meča kada je vidio da jedan od navijača ide u pravcu Messija.

Inter je u sjajnoj utakmici uspio da dođe do pobjede, a još jedan odličan meč odigrao je Lionel Messi koji je najzaslužniji što je njegov tim došao na kraju do tri boda.

Messi je na scenu stupio prvo u 18. minuti kada je upisao fantastičnu asistenciju za Gomeza koji je dao gol za 1:1, a potom je početkom drugog poluvremena zabio sjajan gol za vodstvo Intera od 2:1.

Gosti iz Miamija do pobjede su stigli u 71. minuti kada je Luis Suarez pogodio za konačnih 2:3 nakon što ga je Gomez odlično uposlio.

No, očekivano je Messi bio u centru pažnje meča u Kansas Cityju i mnogi su došli da gledaju ovu utakmicu upravo zbog najboljeg fudbalera svih vremena.

Oglasi

Gotovo na svakom meču barem neko od navijača uspije da utrči na teren kako bi pokušao doći do Messija i napraviti fotografiju za pamćenje.

Iako je Messi po dolasku u Miami angažovao tjelohranitelja Yassinea Cheuka jasno je da ni on sam ne može baš svaki put zaustaviti sve fanove koji utrčavaju na teren kako bi došli do Argentinca.

Prvi propust napravio je prošle sedmice na meču protiv Colorada, a i sinoć u Kansas Cityju jedan od navijača uspio je da utrči na teren i dođe do Messija prije nego što ga je Yassine stigao.

Messijev tjelohranitelj odmah je utrčao na teren kada je vidio da navijač trči prema Messiju i on je uspio da napravi fotografiju za pamćenje prije nego što je Yassine došao do njega.

Oglasi

Yassine nije mario ni što se utakmica igra i što sudija još uvijek istu nije prekinuo, te je odmah krenuo u sprint do Messija kada je vidio da je jedan od navijača uspio da prođe osiguranje i utrči na teren.

Ovaj navijač uspio je da napravi fotografiju sa Messijem, a zatim ga je Yassine "odnio" kada je uspio da dođe do njega.

@espn

He took off 😳 (via @Major League Soccer on Apple TV) #messi #futbol #soccer

♬ original sound - ESPN

Messi ni ovaj put nije pravio nikakav problem i pristao je da napravi selfie s navijačem, a potom se udaljio kada je vidio da stiže njegov tjelohranitelj.

I pored toga što Yassine prati svaki meč pored aut-linije jasno je da ni on ne može baš svaki put da spriječi da neko od navijača dođe do Messija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi