Dok je Messi gledao šta se dešava Martinezu pao mrak na oči, skočio na ogradu i udario policajca!

Totalna ludnica na Maracani

Dok je Messi gledao šta se dešava Martinezu pao mrak na oči, skočio na ogradu i udario policajca!

Endin Čaušević

Argentina je sinoć na Maracani pobijedila Brazil sa 1:0 u meču šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, no još prije meča nastao je totalni haos u obračunu policije i argentinskih navijača. Reagovali su čak i igrači Argentine, a onda je na scenu stupio nevjerovatni Emiliano Martinez.

Utakmice Brazila i Argentine tradicionalno donose mnogo varnica i okršaja na terenu, ali nažalost često to je slučaj i na tribinama.

Sinoćnji meč u Rio de Janeiru nije mogao proći bez skandala, a na kraju deblji kraj izvukli su navijači Argentine koji su dobili poštene batine od brazilske policije, te ih je nekoliko završilo u bolnici.

Gaučosi su uspjeli da pobijede u gostima najvećeg rivala sa 1:0, a junak meča bio je Nicolas Otamendi koji je u 63. minuti zabio jedini pogodak na utakmici nakon što je Lo Celso upisao asistenciju.

No, sve to palo je u drugi plan na kraju utakmice jer je prije početka iste došlo do žestokog okršaja policije i gostujućih navijača, te su zbog svega reagovali i igrači Argentine koji su pokušali da zaustave to ludilo.

Oglasi

Policajci su pedrecima udarali navijače Argentine, a nekoliko njih na kraju je zadobilo ozbiljne povrede, te su krvavi tražili pomoć ljekarskih timova.

Igrači Argentine odmah su otišli do te tribine i tražili od policajaca da prestanu, ali ih oni nisu previše poslušali. No, dok su Lionel Messi i društvo gledali šta se dešava stvari u svoje ruke uzeo je Emiliano Martinez.

[twitter]https://twitter.com/HazardXMessi10/status/1727145819608957029[/twitter]

Golman Argentine nije mogao da vjeruje da policajci ne odustaju, a potom mu je pao mrak na oči i popeo se na ogradu, te je udario jednog od policajaca.

Oglasi

Srećom Martineza su brzo vratili nazad kako ne bi sve dodatno eskaliralo, no ovaj potez je oduševio javnost u Argentini jer je iskusni golman jedini koji je očito bio spreman za okršaj s brazilskom policijom.

Argentinci otišli u svlačionicu, a onda se osvetili na najslađi način

Argentinci su se zbog svega vratili u svlačionicu i činilo se da uopšte neće igrati utakmicu, ali ubrzo nakon toga su odlučili da se vrate na teren i odigraju meč.

To je za njih bila odlična odluka jer su Brazilcima uzvratili na terenu i pobijedili što je domaćem timu i navijačima sigurno na kraju najteže palo, a Argentinci su na kraju meča napravili feštu ispred tribine gdje je 90 minuta ranije bio totalni haos. Otišli su do navijača i žustro proslavili pobjedu protiv najvećeg rivala.

Lionel Messi i društvo slave veliku pobjedu Argentine na Maracani
   Lionel Messi i društvo slave veliku pobjedu Argentine na Maracani

Nažalost, scene tuče policije i argentinskih navijača na kraju su glavna tema javnosti širom svijeta, te je fudbal u okršaju starih rivala potpuno pao u drugi plan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti