Ringišpil i bacanje na koljena: Messi ponizio i obrukao momka od 140 miliona eura

Uz ovacije s tribina

Ringišpil i bacanje na koljena: Messi ponizio i obrukao momka od 140 miliona eura

M. Šljivak

Lionel Messi donio je pobjedu selekciji Argentine protiv Ekvadora na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvensto. Pored spektakularnog gola pažnju je privukao i potez kojeg je argentinski čarobnjak napravio protiv ekvadorskog veznjaka Moisesa Caiceda kojeg je Chelsea prije nekoliko dana platio 140 miliona eura.

Lionel Messi je i s 36 godina istinski čarobnjak s loptom. Pokazao je to u duelu Argentine i Ekvadora gdje je ponovo pružio čudesnu partiju.

Messi je prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca u 78. minuti donio Gaučosima pobjedu, a pored ovog slobodnjaka priča se i o onom što je napravio veznjaku Chelseaja Moisesa Caiceda.

U jednom trenutku Leo je driblinzima gotovo bacio na koljena čovjeka od 140 miliona eura. Ovaj ga jednostavno nije mogao čuvati, a publika je ovaj potez nagradila ovacijama.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1700036819268571640[/twitter]

Oglasi

Naravno, ovaj snimak je postao viralan na društvenim mrežama, posebno zbog činjenice da je Chelsea prije nekoliko dana za ekvadorskog veznjaka Brightonu platio 140 miliona eura.

Caicedo je naravno sada pod velikom lupom. Plaćen je ogromnu cifru i od njega se na Stamford Bridgeu očekuju velike stvari.

Ovaj duel s Messijem će sigurno pamtiti. Dosta je onih koji su završili na sličan način, ali kao da je u ovom slučaju Leo odlučio pokazati da Caicedo nije čovjek za kojeg se izdvaja toliko novca.

Moises Caicedo je karijeru počeo u ekvadorskom klubu Independiente del Valle. U Englesku je stigao kao siromašni klinac 2021. godine i odlazak u Brighton se ispostavio kao fenomenalan potez.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Odličnim nastupima privukao je veliku pažnju na sebe. Engleski velikani su se otimali za njegov potpis, a on je na kraju odabrao Chelsea.

Oglasi