Čovjek je Messijeva sjena, posao radi savršeno, a sada otkriveno koliko mjesečno zarađuje od toga
Foto: AP Photo/Ryan Sun

Yassine Cheuko postao zvijezda na društvenim mrežama

Čovjek je Messijeva sjena, posao radi savršeno, a sada otkriveno koliko mjesečno zarađuje od toga

Endin Čaušević

U Interu iz Miamija o svemu su se brinuli kada je Lionel Messi potpisao ugovor, a klub mu je čak angažovao i privatnog tjelohranitelja koji prati Argentinca u stopu. Tokom mečeva je pored terena i kreće se kako bi bio što bliže Messiju, a upravo je prije nekoliko dana zaustavio jednog navijača koji je utrčao na stadion kako bi zagrlio Lea, ali to nije uspio. Posao je poprilično zahtjevan, no sve to je ništa u poređenju s onim koliko ovaj čovjek zarađuje.

Mnogi bi dali sve da mogu upoznati najboljeg igrača svih vremena i fotografisati se s njim, ali u Interu su znali šta ih čeka kada je Messi potpisao ugovor. Utakmice i treninzi su krcati navijačima koji na sve načine pokušavaju da dođu do Argentinca, no to nije jednostavno.

Ponajviše zahvaljujući Yassineu Cheuku koji je Messijeva sjena otkako je on stigao u Miami. Prići i dodirnuti Messija je nemoguća misija, jer čovjek u crnom svoj posao radi zaista fantastično.

Yassine je uvijek blizu Messija kada se on sprema za utakmicu, dolazi na stadion i čak kada pristane pojedinim navijačima na fotografiju njegov tjelohranitelj brine se da ga niko ne dodiruje.

Međutim, ono što je mnoge najviše impresioniralo jeste što je Yassine i tokom utakmica na zadatku. Dok je Messi na terenu od vreba iza aut linije i pazi da se ne desi nešto nepredviđeno.

Oglasi

Takvu scenu vidjeli smo upravo prije nekoliko dana na meču Los Angelesa i Intera kada je jedan od navijača utrčao na teren u toku meča i krenuo šprintati do Messija, ali taman kada je došao do Argentinca Yassine se pojavio i zaustavio ga.

Ovaj čovjek je prava mašina jer je aktivan i u MMA gdje je imao nekoliko zapaženih borbi. Brine se maksimalno o svom tijelu i čini se da ne izlazi iz teretane.

Svjestan je koliko je zadatak težak i da ne smije ni sekunde biti "odsutan", a za takvo nešto Inter izdvaja pravo bogatstvo. Nije ni čudo što se Yassine sada maksimalno posvetio poslu kao Messijev tjelohranitelj jer toliko novca ranije nije zarađivao.

Naime, američki mediji otkrili su da mjesečna plata Messijevog tjelohranitelja iznosi čak 230.000 eura i on ima ugovor s Interom da bude dio kluba sve dok Argentinac nosi dres ovog tima.

Yassine se ne hvali previše poslom koji obavlja jer je potpisao ugovor o privatnosti koji strikno poštuje, a način na koji obavlja svoj posao mnoge je oduševio.

Zbog Messija je i on postao prava zvijezda i dobio je veliki broj pratitelja na društvenim mrežama jer su se svi pitali ko je taj čovjek u crnom koji je Messijeva sjena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti