Van Gaal je sada pretjerao: Dao je izjavu kojom je obezvijedio Messija i njegov najveći uspjeh

Smatra da je sve naštimano

Van Gaal je sada pretjerao: Dao je izjavu kojom je obezvijedio Messija i njegov najveći uspjeh

E. Škorić

Louis van Gaal izazvao je kontroverzu šokantnim optužbama koje se tiču ​​Argentine, Lionela Mesija i finala Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru.

Van Gaal je bio selektor Nizozemske tokom Svjetskog prvenstva u Kataru, ali nije mogao da spriječi da njegova ekipa izgubi na penale od Argentine, koja će se kasnije ispostaviti novim svjetskim prvakom.

U jednoj od najzanimljivijih utakmica ovog takmičenja, Argentina je bila na putu da se plasira u polufinale zahvaljujući golovima Nahuela Moline i Messija. Međutim, golovima Wouta Weghorsta Nizozemska se dočepala produžetaka. U 30 minuta nadoknade nije bilo više golova, tako da je utakmica na kraju riješena penalima.

Argentina je na kraju pobijedila, slavivši u raspucavanju rezultatom 4:3, a Lautaro Martinez je postigao pobjednički gol s bijele tačke za južnoameričku selekciju. Međutim, igrači Argentine su bili žestoko kritikovani zbog ponašanja tokom penala.

U međuvremenu, Messi je slavio svoj gol direktno ispred Van Gaala, prislonivši ruke na uši gledajući direktno u nizozemskog trenera. Sedmostruki osvajač Zlatne lopte bio je nezadovoljan komentarima koje je Van Gaal dao u pripremama za samu utakmicu.

Oglasi

Messi je takođe postao viralan jer je prekinuo intervju nakon meča i rekao Weghorstu, čije su oči bile uprte u legendarnog napadača unutar tunela: „Šta gledaš, budalo?". Argentinska pobjeda nad Nizozemskom okarakterisana je kao ključna u pohodu na treću titulu svjetskog prvaka i prvu od 1986. godine.

Van Gal je podnio ostavku na mjesto selektora odmah nakon utakmice u četvrtfinalu u Lusailu. Na kraju svog trećeg i posljednjeg mandata na mjestu menadžera Oranja, bivšeg šefa Barcelone i Manchester Uniteda zamijenio je Ronald Koeman.

Devet mjeseci nakon poraza od Argentine, Van Gaal je dao neke zadivljujuće komentare o tom meču, sugerirajući da je turnir osmišljen da Messi postane svjetski prvak. Opisujući meč kao "predviđen", čini se da Van Gaal sugeriše da je utakmica namještena tako da odgovara Argentini i njihovom kultnom broju 10.

"Ne želim baš mnogo da govorim o tome. Ako vidite kako Argentina postiže golove i kako mi postižemo golove i kako su neki od argentinskih igrača prešli liniju i nisu kažnjeni, onda mislim da je to sve unaprijed smišljeno", rekao je Van Gaal.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Upitan šta je tačno mislio pod tim, Van Gal je dodao: „Pod tim mislim sve što kažem. Da je Messi morao da postane svjetski šampion? Mislim da jesam, da".

Van Gaalu, koji je prošlog mjeseca napunio 72 godine, svakako nije strana kontroverza. Međutim, njegovi najnoviji komentari u vezi sa Argentinom, Messijem i Svjetskim prvenstvom 2022. vjerovatno će izazvati reakciju - posebno od svih onih koji su povezani s aktuelnim svjetskim šampionima.

Top Komentari

maco12
Nije čovjek ništa slagao teška namještaljka ali džaba sve kad mini paćenik ne može meda od tog prvenstva
2 5
Ecosport
Hahahahahaha Holandiji produžio dok nisu izjednačili. Izgubili na penale. Jesu li ti penali namješteni? Francuskoj svirao 2 penala u finalu. Izgubili na penale. Jesu li i ti penali namješteni? Hajde Van Gaale i njegovi istomišljenici napu****e se dobrog qrca.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi