Ovo će izazvati dosta prašine - Već se zna dobitnik Zlatne lopte, sve je samo formalnost
Foto - Kamil Zihnioglu (AFP / Reuters)

Ponovo je na tronu Argentinac

Ovo će izazvati dosta prašine - Već se zna dobitnik Zlatne lopte, sve je samo formalnost

Midhat Šljivak

France Football objavio je jučer nominacije za Zlatnu loptu, a ako je suditi prema informacijama iz Španije novi osvajač nagrade za najboljeg fudbalera svijeta bit će Lionel Messi.

Argentinac Lionel Messi 30. oktobra će vjerovatno po osmi put podići Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg fudbalera svijeta.

France Football je jučer objavio listu od 30 igrača nominovanih za ovo prestižno priznanje, ali po informacijama koje stižu ime pobjednika je već poznato i to je Lionel Messi.

S obzirom na to da se nagrada dodjeljuje za najboljeg u prošloj sezoni, a ne u kalendarskoj godini, osvajanje titule prvaka svijeta s reprezentacijom Argentine odlučit će dobitnika nagrade.

List AS navodi kako Messi ima 93 posto šanse za osvajanje novog trofeja, a konkurencija mu je napadač Manchester Cityja Erling Haaland.

Oglasi

Trofej prvaka svijeta očigledno ima mnogo veću vrijednost u odnosu na sve individualne i klupske titule koje je prošle sezone uzeo norveški napadač.

Messi će tako vjerovatno uzeti svoj osmi naslov najboljeg fudbalera svijeta, a svečanost na kojoj će biti dodijeljena Zlatna lopta i ostale individualne nagrade za prošlu sezonu na rasporedu je 30. oktobra u Parizu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Među 30 nominovanih za Zlatnu loptu su ovi fudbaleri: Joško Gvardiol, Andre Onana, Karim Benzema, Jamal Musiala, Mohamed Salah, Bukayo Saka, Kevin De Bruyne, Jude Bllingham, Rendal Kolo Muani, Bernardo Silva, Khvicha Kvaratskhelia, Nicolo Barella, Emiliano Martinez, Ruben Dias, Erling Haaland, Martin Odegaard, Ilkay Gundogan, Yassine Bounou, Julian Alvarez, Vinicius Junior, Lionel Messi, Rodri, Lautaro Martinez, Antoine Griezmann, Robert Lewandowski, Kylian Mbappe, Kim Min-Jae, Victor Osimhen, Luka Modrić i Harry Kane.

Podsjetimo, nagradu za najboljeg fudbalera svijeta u prošloj sezoni osvojio je francuski fudbaler Karim Benzema.

Top Komentari

user1676560946
Bog fudbala zasluzeno uzima, jedan njegov pas protiv Meksika kroz 5 ljudi vrijedi vise nego svi golovi duha Hallanda. Vamos GOAT
0 3
atomskimrav
Zlatna lopta bi trebala pripasti nekome iz M. City-a. Gundogan, De Brujne, Rodri, Haland. Koga god od njih nebi pogrijesili.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi