Lionel Messi najplaćeniji nogometaš 2020. godine

Lionel Messi najplaćeniji nogometaš 2020. godine

E. Škorić

Argentinski nogometaš najplaćeniji je u svom sportu u 2020. godini, navodi se u tekstu magazina Forbes.

Fobres je procijenio kako godišnja zarada zvijezde Barcelone iznosi čak 126 miliona dolara.

On je za 16 godina u Barceloni osvojio 34 trofeja i smatra se najboljim nogometašem svih vremena, a prije oporezivanja tokom karijere je zaradio milijardu dolara.

Drugi na listi najplaćenijih nogometaša svijeta je njegov vječni rival Cristiano Ronaldo sa 117 miliona, dok je treći PSG-ov napadač Kylian Mbappe sa 96 miliona dolara.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Isti igrači su bili na istim pozicijama i u 2019. godini.

Top Komentari

miki30
Kakav najbolji nogometaš svih vremena, šta je vama ljudi? Kakav Messi i racku, otkad vi pratite fudbal? U top 10 najboljih svih vremena ok, al najbolji malo morgen. Nema on tih bitnih titula za takvo nešto, jbt zlatne lopte.
2 13
Masina
Peleeeeee
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi