Lionel Messi odabrao novi klub za kraj velike karijere
Foto - EPA

Očekivana odluka?

Lionel Messi odabrao novi klub za kraj velike karijere

Midhat Šljivak

Lionel Messi je proteklog ljeta odlučio potpisati ugovor s Interom iz Miamija. On mu traje do decembra 2025. godine i po navodima katalonskog El Nacionala 36-godišnjak će nakon toga zaigrati za tim u kojem je ponikao - argentinske Newell's Old Boyse.

Lionel Messi je pola života proveo u Barceloni. Stigao je u klub još kao dječak i svi su mislili da će tamo i završiti karijeru nakon loše epizode u PSG-u.

Messi se međutim nije dogovorio s Barcom o povratku. Odlučio se prihvatiti ponudu Davida Beckhama i potpisati za Inter Miami s kojim je ugovorom vezan do decembra 2025. godine.

Okončanje ugovora s Interom neće značiti i kraj njegove karijere. Katalonski list El Nacional navodi kako će njegov posljednji klub biti argentinski Newell's Old Boys - tim u kojem je ponikao.

"Messi će vjerovatno završiti karijeru u Newell's Old Boysima. Zvijezda ima ugovor s Interom iz Miamija do decembra 2025. godine i nakon okončanja ugovora s ovim timom, vratit će se u Argentinu", tvrdi El Nacional.

Oglasi

Leo će tada već biti 38-godišnjak i to bi mu trebala biti posljednja sezona karijere. Mnogi su uvjereni da će imati svoje mjesto i u reprezentaciji Argentine na Svjetskom prvenstvu 2026. godine, gdje će Gaučosi braniti naslov prvaka iz Katara.

Newell's se i prethodnih mjeseci spominjao kao potencijalna destinacija za Messija. Ipak, odlazak tamo nije bio realan, posebno zbog sigurnosnih razloga jer bi se trebalo pobrinuti za mir najveće zvijezde argentinskog fudbala i porodice.

On je i Miamiju u centru pažnje. Svaki korak mu prati čovjek koji je unajmljen da ga štiti i kad je tako u SAD-u, možemo samo zamisliti šta bi se dešavalo da se tokom ljeta vratio u Argentinu.

Messi ima fenomenalan početak karijere u Interu. Odigrao je 12 utakmica i ostvario je učinak od 11 golova i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi