Sudija Lahoz nakon skoro godinu dana priznao: "Messi me nazvao i izvinio mi se za teške riječi"

Španski arbitar iznervirao je Argentinca

Sudija Lahoz nakon skoro godinu dana priznao: "Messi me nazvao i izvinio mi se za teške riječi"

E. Ganibegović

Vrlo loše komentare na suđenje španskog suca Lahoza imao je Leo Messi nakon jedne od utakmica na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Skoro godinu dana nakon Mundijala španski sudija je javno ispričao da ga je Messi nakon utakmice nazvao i uputio riječi izvinjenja.

U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru sastali su se Argentina i Nizozemska. Južnoamerički tim je u jednoj utakmici s dosta kontroverzi slavio nakon penala i plasirao se u polufinale.

Sudija ove utakmice bio je Španac Antonio Mateu Lahoz, na čije je suđenje nakon utakmice oštre kritike uputio Lionel Messi.

Nakon što je podijelio čak 18 žutih kartona na ovoj utakmici, Messi je rekao da je FIFA pogriješila što je upravo njega delegirala da sudi jedan takav meč.

"Ljudi su vidjeli šta se dogodilo. Mislim da FIFA mora da se pobrine za to, ne može da stavi takvog sudiju za meč tolikih razmjera, sa tolikim značajem. Sudija ne može da ne bude dorastao", rekao je on Messi nakon utakmice.

Oglasi

Skoro godinu dana nakon svega, Lahoz je javno ispričao da ga je Argentinac nazvao i da mu je uputio izvinjenje za riječi koje je izgovorio.

"Lionel Messi me nazvao nakon meča i izvinio se za teške riječi koje mi je uputio. Rekao mi je da to nije bio on tog dana", rekao je Mateu Lahoz, prenosi Tribuna.

Lahoz i Messi su takođe imali nesuglasice u prošlosti. Jedna od najkontroverznijih epizoda dogodila se u novembru 2020. godine, kada je fudbaler igrao za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tada je napadač Katalonaca skinuo dres u znak počasti Diegu Armandu Maradoni, koji je rada preminuo, ali ga je sudija ignorisao i dao mu žuti karton. 

Top Komentari

Mostarac94
Jbte kako su dobri sa sudijama ovi igraci barce da imaju i brojeve svakog od sudija hahahah
0 0
Culer
Toliko si dobro sudio, lažove ćelavi, da ti je ovo bio kraj sudijske karijere. Klovn, umišljeni cirkusant.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi