Messi je došao s porodicom, a onda je vidio Đokovića: Antonellin osmijeh je dovoljno rekao

Srdačan susret sportskih velikana

Messi je došao s porodicom, a onda je vidio Đokovića: Antonellin osmijeh je dovoljno rekao

H. Zilić

U Parizu je sinoć održana gala večer na kojoj je upriličena ceremonija dodijele "Zlatne lopte" koju je osmi put u karijeri osvojio Lionel Messi. Argentinac je slavio ispred Erlinga Haalanda koji je bio veliki favorit za osvajanje iste.

Na ceremoniji u glavnom gradu Francuske bilo je dosta poznatih ličnosti iz svijeta sporta.

Među njima je između ostalih bio i najbolji teniser današnjice Novak Đoković, a scena prije samog početka izazvala je dosta pažnje medija.

Lionel Messi je ulazio u salu sa suprugom Antonellom i djecom, a na samom ulazu je vidio Novaka Đokovića.  Odmah je uslijedio srdačan pozdrav dvojice sportskih velikana koji se očigledno poštuju, ali i imaju dobre odnose.

Također i supruga Antonella je pozdravila Đokovića s omijehom na licu, pao je i prijateljski poljubac. Evdientno je da Đoković i porodica Messi imaju veoma prijatan prijateljski odnos što se javnost i sinoć uvjerila.

Oglasi

U Parizu su sinoć podijeljene i preostale fudbalske nagrade za ovu godinu.

Najbolji klub na svijetu i muškoj kategoriji je, sasvim očekivano, Manchester City. Aitana Bonmati, nogometašica Barcelone proglašena je za najbolju nogometašicu svijeta u 2023. godini. Nagradu joj je dodijelio upravo Novak Đoković.

Kada je riječ o trofeju "Jašin" koja se dodjeljuje najboljem golmanu, nju je ovaj put dobio Emiliano Martinez.

Titula za najbolji ženski klubu na svijetu za ovu godinu je pripala Barceloni.

"Socrates" nagrada pripala je sjajnom igraču Real Madrida, a radi se o Vinicius Junioru. Kopa trofej ili trofej koji se dodjeljuje najboljem igraču do 21 godine dobio je naravno Jude Bellingham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije