Na sve su mislili: Messi će biti presretan kada vidi ko sjedi pored njega na dodjeli Zlatne lopte

Ceremonija se održava večeras u Parizu

Na sve su mislili: Messi će biti presretan kada vidi ko sjedi pored njega na dodjeli Zlatne lopte

Endin Čaušević

Ceremonija dodjele Zlatne lopte bit će održana večeras u Theatre du Chatelet u Parizu, ali čini se da već svi znaju ko će da osvoji ovu prestižnu nagradu. U centru pažnje je Lionel Messi koji je već stigao u glavni graf Francuske, a kada vidi kakav je raspored sjedenja večeras sigurno će biti zadovoljan.

Ceremonija Zlatne lopte tradicionalno izaziva veliku pažnju fudbalske javnosti jer svi s nestrpljenjem čekaju da vide ko će biti proglašen za najboljeg fudbalera svijeta u protekloj sezoni.

France Football je ponovo glavni organizator, a ceremonija će se kao i prethodnih godina održati u Parizu.

U glavni grad Francuske vratio se i Lionel Messi koji će biti u Theatre du Chatelet večeras, a mnogi već sa sigurnošću tvrde da je upravo Argentinac pobjednik i da će on po osmi put u karijeri da osvoji Zlatnu loptu.

Messi kada nije bio među pobjednicima najčešće nije ni dolazio na ceremonije i jasno je da sigurno ne bi prevalio toliki put iz Miamija do Pariza da nije siguran u pobjedu.

Oglasi

Ono što će Messija posebno obradovati jeste kada vidi raspored sjedenja u dvorani jer će moći biti maksimalno opušten.

Naime, organizatori su odlučni da Messiju bude maksimalno ugodno, te su pored njega stavili saigrače iz reprezentacije Juliana Alvareza i Lautara Martineza koji su također na listi nominiranih.

Pored Messija za mnoge među glavnim favoritima je i Erling Haaland koji je imao odličnu sezonu u Manchester Cityju, ali čini se da Norvežanin će morati čekati neku drugu godinu za osvajanje Zlatne lopte.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, ceremonija u Parizu počinje u 19 sati, a glavni dio bi se trebao održati oko 19:45 sati kada ćemo znati ime pobjednika i najboljeg igrača svijeta za proteklu sezonu.

Top Komentari

user1692778042
Sve osim Haalanda je prevara.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti