Francuska sramota i veliki skandal: Martinez i otac zamalo zaplakali, spasio ih je Drogba!

Scena za osudu

Francuska sramota i veliki skandal: Martinez i otac zamalo zaplakali, spasio ih je Drogba!

A. Čaušević

Na ceremoniji dodjele Zlatne lopte za 2023. godinu viđen je jedan od najvećih skandala otkako se dodjeljuje ova prestižna nagrada. Za sve su krivi pomalo nekulturni Francuzi koji su se pokazali kao užasni gubitnici. 

Argentinski golman Emiliano Marinez je dobio nagradu Lav Yashin, odnosno izabran je za najboljeg čuvara mreže u 2023. godini i to potpuno zasluženo.

Prilikom izlaska na scenu uslijedila je velika sramota francuske publike jer su počeli zviždati i posavati Martinezu kada je ustao.

Nakon što je primio nagradu na binu je izašao i Beto što je bilo pravo iznenađenje za sjajnog čuvara mreže Aston Ville. 

Martinez i otac su stali sa strane kako bi dali svoj komentar o nagradi, a istovremeno je prikazan njegova sada već čuvena odbrana sa finala Mundijala.

Oglasi

U posljednjim momentima pouzdani golman je na čudesan način zaustavio Kolo Muanija te meč odveo na penale gdje su Gaučosi bili bolji od Trikolora.

Dok se prikazivala odbrana publika je zviždala, a Martinez i otac su djelovali razočarano, kada je na scenu stupio Didier Drogba.

Drogba je odmah glasno i jasno poručio publici da prestane dobacivati, da poštuju sport i da pokužu poštovanje. 

Martinez je nekim svojim gestovima nakon Mundijala izazvao ozbiljan revolt francuske javnosti, prije svega sa ismijavanjem Kyliana Mbappea. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Očekivalo se da mu dobrodošlica ne bude topla, međutim psovke i zvižduci su definitivno neugodno iznenanđenje. 

Top Komentari

Babajaga
Ovo je zaslužio jer je seljak obični. Napišite fino šta je sve radio nakon prvenstva. Seljačina
6 0
Kulla_Ado
Ovo je zasluzio jer je teski asocijalac i seljacina...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi