Messi priznao ko po njemu treba dobiti Zlatnu loptu, a zatim žestoko odgovorio Lewandowskom

Argentinac je za Benzemu

Messi priznao ko po njemu treba dobiti Zlatnu loptu, a zatim žestoko odgovorio Lewandowskom

Edmir Škorić

Karim Benzema je ove sezone briljirao u dresu Real Madrida i nema nikakve sumnje da je najviše od svih zaslužio Zlatnu loptu.

Na krilima iskusnog francuskog napadača Real je najprije osvojio La Ligu, a potom i Ligu prvaka, iako su Kraljevi od početka nokaut faze bivali otpisani, prvo protiv PSG-a, pa Chelseaja, Manchester Cityja, čak i u finalu protiv Liverpoola.

Real je smogao snage da ode do kraja i da ostvari rekordni 14. naslov Lige prvaka, a Benzema svoj peti. Kao nikad prije, zaslužio je Zlatnu loptu, a to smatra i Lionel Messi.

Argentinac je rekorder sa sedam osvojenih Zlatnih lopti, dok Cristiano Ronaldo ima pet. Njih dvojica godinama već dominiraju, ali čini se da je došlo vrijeme da ovo laskavo individualno priznanje pripadne Benzemi.

"Mislim da nema dvojbi, vrlo je jasno da je Benzema imao spektakularnu godinu i na kraju je osvojio Ligu prvaka, u kojoj je bio briljantan od osmine finala pa nadalje u svim utakmicama. Mislim da ove godine nema dvojbi kome pripada Zlatna lopta", rekao je Messi u intervjuu za TyC Sports.

Prošle godine Messi je dobio nagradu ispred Bayernovog napadača Roberta Lewandowskog. Tada je Argentinac rekao da je Lewandowski zaslužio da osvoji tu nagradu, ali ne u godini kada ju je on osvojio. Aludirao je da je Poljaku trebalo dodijeliti priznanje 2020. godine, no zbog pandemije koronavirusa dodjela nije ni održana.

Poljski napadač je kasnije u jednom intervju rekao da su to "prazne riječi" i da Messi nije bio iskren, mada, a Messi se sada osvrnuo i na tu izjavu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Svako kaže šta god želi. Iskreno ne dijelim mišljen je s onim što je rekao, ali nisam tome pridodavao veći značaj. To je to, ne zanima me šta je govorio", poručio je Messi.

Top Komentari

Mostarac94
Lewa je trebao dobit i prosle i predprosle
5 2
krems_krems12
Lewandowski je svakako zvanicno po izboru FIFA najbolji igrac svijeta.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi