Zbog Lionela Messija sutra će sve stati u 10. minuti
Foto - EPA

U čast Lionela Messija

Zbog Lionela Messija sutra će sve stati u 10. minuti

M. Šljivak

Odlazak Lionela Messija iz Barcelone priča je godine u svijetu fudbala.

Katalonski klub potvrdio je u četvrtak kako legendarni Argentinac neće produžiti saradnju sa klubom i da zbog finansijskih problema nemaju mogućnost da ga zadrže.

Messi će svoju oproštajnu press konferenciju održati sutra u podne, a u večernjim satima Barcelona će igrati prijateljski meč protiv Juventusa.

Prema određenim informacijama navijači Barcelone će u 10. minuti ovog susreta u čast Messija početi da skandiraju njegovo ime.

Ta bi se praksa trebala nastaviti i u svim domaćim utakmicama i na taj način će navijači katalonskog kluba zahvaliti Messiju za sve što je napravio za klub.

Oglasi

Leo bi karijeru trebao nastaviti u redovima francuskog PSG-a sa kojim se već pregovara o uslovima ugovora.

Ovo je cifra koju je PSG spremio za Messija

Lionel Messi lako bi mogao u narednim danima postati novi fudbaler francuskog PSG-a.

Francuski viceprvak spreman je da u svoje redove dovede sjajnog napadača koji je prije nekoliko dana završio 20-godišnji boravak u Barceloni.

Leov otac Jorge bit će zadužen za pregovore koji će navodno početi već danas, a PSG je već pripremio ponudu sa kojom će izaći pred porodicu Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Viceprvak Francuske spreman je Messiju ponuditi dvogodišnji ugovor uz opciju produžetka saradnje za još jednu sezonu. Što se novca tiče, Leova godišnja plata u Parizu bila bi 35 miliona eura, a u ovu cifru su uključeni i potencijalni bonusi.

Ovu ponudu Messi je navodno spreman prihvatiti, a Leo je za sutra u podne zakazao press konferenciju na kojoj će obratiti javnosti nakon svih događanja iz prethodnih dana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
Barcelona je od 1998 do 2008 imala Figa, Rivalda, Klaiverta, Xavija, Iniestu, Etoa, Ronaldinha i za tih 10 godina su osvojili samo 2 lige i samo 1 ligu prvaka. Sa Messijem, Xavijem, Iniestom i Suarezom od 2009 do 2020 godine su osvojili 8 liga i 3 lige prvaka. Eto sta je bio Messi. Uzeo sam u obzir od 1998 jer je tada Xavi debitovao za Barcelonu.
12 0
IMPERATOR
Nek bude prekinuta utakmica u desetoj minuti na deset minuta i svakih 10 minuta po 10 minuta i nek se igra sa 10 lopti i 10 navijača samo smije biti na tribinama i svi igrači nek nose broj 10. Hebo li vam Messi sve po spisku!!!
10 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi