Messiju izrečena kazna za direktan crveni karton protiv Athletica

Propušta naredna dva meča

Messiju izrečena kazna za direktan crveni karton protiv Athletica

E. Škorić

Argentinac je u meču finala Superkupa Španije dobio direktan crveni karton zbog toga što je udario po licu jednog igrača Athletica.

Barcelona je izgubila finale Superkupa u Sevilli od Athletico Bilbaa s 3:2 nakon produžetaka, a u samoj završnici Messi je dobio direktan crveni karton.

Bio je to jedan nesportski potez i prvo isključenje Messija u dresu Barcelone, što je zaista fascinantno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Predviđala se Messiju žestoka kazna, no na kraju on je suspendovan na dva meča.

To znači da će propustiti duel s Conrellom u Kupu kralja, a zatim i sa Elcheom u La Ligi. S obzirom na spomenute rivale, uz dužno poštovanje njima, crveni karton i suspenzija Messiju stigli su u pravo vrijeme.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
Sad se sjetite kako je Ronaldo nokautirao Godina prije par godina pa nije bio nikako kažnjen niti je dobio crveni. Za guranje sudije je dobio samo 4 utakmice kazne, a za to isto Simeone dobije 8. Pa se sjetite da je Ronaldo samo u onoj jednoj sezoni udarao 4-5 puta igrače i nijednom nije bio kažnjen. Čitav svijet je pisao o tome. Marcelo i Ramos izbijali zube Messiju u El Clasicu, usta su mu bila krvava, pa nijedan nije bio kažnjen niti su dobijali crvene kartone. Pepe mu namjerno stao na ruku pa ni on nije bio kažnjen. Sjećam se prije par sezona također su kaznili Suareza jer je vrijeđao verbalno golmana Espanyola, a nisu kaznili tog istog golmana jer je namjerno stao na nogu Messiju. Ako se njima može popuštati onda nisu trebali kažnjavati ni Messija. Ali eto očito je da nisu ista pravila za sve. Da Mesi igra u Realu ne bi dobio nijedan mec kazne. To je jasno.
6 2
Mehinaldo
Ma ja savez pazi real samo udario ga ko bokser i kao dva meca kazne e svaka cast bas posteno nek mu i to skinu i nek mu odobre nek ima pravo dva puta na mecu udariti samar onome ko ga malo jace napadne
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi