Alexis je igrao s Messijem, ali ne smatra ga najboljim: "Kada je napravio taj lažnjak..."

Alexis je igrao s Messijem, ali ne smatra ga najboljim: "Kada je napravio taj lažnjak..."

E. Škorić

Bivša zvijezda Arsenala Alexis Sanchez iznenadio je fudbalski svijet odbacivši fudbalske ikone Lionela Messija i Cristiana Ronalda dok je birao najboljeg svih vremena.

Uprkos tome što je dijelio teren sa Messijem tokom zajedničkog vremena u Barceloni, Sanchez se odlučio izabrati drugog igrača kao najboljeg koji je kada igrao fudbal.

Trenutni igrač Intera najboljim smatra Brazilca Ronalda. Čileanski reprezentativac pohvalio je jedinstveni stil igre Ronalda Nazarija, podsjetivši na trenutke kada je Brazilac ostavio ogroman utisak.

“Ronaldo, Fenomen za mene, je svjetski broj jedan. Igrao sam sa mnogo jakih igrača, vidio sam Messija i Ronalda izbliza, ali on je nešto drugo. Kada je napravio taj lažnjak i išao brzinom od milje na sat, bilo je to nevjerovatno, lijepa stvar za vidjeti u fudbalu”, rekao je Sanchez.

Iako je priznao da nikada nije igrao uz Cristiana Ronalda, bivši igrač Arsenala suočio se sa ikonom Real Madrida 17 puta tokom svoje karijere.

Oglasi

Sanchezov izbor, Ronaldo Nazario je legendarna ličnost u fudbalu koji je upisao 455 nastupa za seniorske timove u klupskom fudbalu, postigao 289 golova i pružio 76 asistencija. Osvojio je brojne nagrade, uključujući titule u La Ligi i dvije Zlatne lopte.

Legendarni Ronaldo je četvoricu naveo kao najbolji igrači u historiji

U međuvremenu, u svom obraćanju na medijskom skupu koji je organizovala banka Santander 2021. godine, Ronaldo Nazario je uključio Messija i Ronalda uz Pelea i Maradonu kao četiri najbolja igrača u historiji fudbala.

Brazilca Ronalda mnogi su smatrali i smatraju fudbalskim fenomenom i najboljim svih vremena

Messi je trenutno u Inter Miamiju, a nedavno je dobio rekordnu osmu Zlatnu loptu. Njegov vječni rival Cristiano igra u Saudijskoj Arabiji za Al Nassr, dok je Brazilac Ronaldo trenutno predsjednik Cruzeira u Brazilu i Valladolida u Španiji.

Kao igrač bio je omiljen širom svijeta, ali kao vlasnik klubova nije omiljen među navijačima. Prije mjesec dana su ga žestoko kritikovali i vrijeđali navijači Cruzeira, koji imaju velika očekivanja nakon što su pod vodstvom fudbalske ikone uspjeli da se vrate u prvi rang brazilskog fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se Sancheza tiče, ovaj iskusni 34-godišnji Čileanac je ovog ljeta došao iz Marseillea, a u dresu Nerazzurra je na devet mečeva postigao tek jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi