Thuram: “Messi mi je dao svoje kopačke, žalim zbog toga svaki dan…”

Napadač Intera dao zanimljiv intervju

Thuram: “Messi mi je dao svoje kopačke, žalim zbog toga svaki dan…”

E. Škorić

Marcus Thuram (26) je ovog ljeta došao u Inter da naslijedi Edina Džeku i u prvoj sezoni briljira u dresu Nerazzurra.

Marcus Thuram postao je ključni igrač Intera čim je stigao. Francuz je u prvih 16 utakmica zabio pet golova i dodao osam asistencija te je bio jedan od protagonista historijskog 5:1 derbija protiv Milana.

Napadač je u razgovoru za DAZN otkrio više detalja o svom dolasku u Italiju i prvih mjeseci u Calciu:

"Želio sam Inter zbog osjećaja koji sam imao. Prije dvije godine sam trebao doći i povrijedio sam se, jako me boljelo jer sam već zamišljao da nosim ovaj dres. Te su želje ostale. Dimarco mi je prvi pisao, rekao mi je da me čeka dvije godine", izjavio je Thuram, pa se osvrnuo na nedavni gradski derbi protiv Milana.

"Prva slika je bila kad smo utrčali na teren i kada sam ugledao tribine. Nevjerovatno. Moj gol je nastao iz tranzicije - Lautaro je tražio Dumfriesa, a ja sam vratio loptu, vidio sam da me Thiaw nije odmah napao i imao sam vremen da se okrenem licem i da pucam".

Oglasi

Marcus Thuram kao nasljednika Edina Džeke - briljira u Interu ove sezone (Foto: EPA)

“Prošla je godina bila prva godina u kojoj sam cijelu sezonu igrao kao devetka. To što sam igrao na drugim pozicijama pomoglo mi je da postanem devetka koja sam danas. Ne volim da budem klasičan centarfor koji stoji u mjestu, želim stalno da se krećem i da igram sa svojim saigračima".

Otac je bio velika zvijezda i junak Francuske 1998. godine

Marcus Thuram sin je legedarnog Liliana Thurama, koji je 1998. godine bio junak Francuske u finalu Svjetskog prvenstva protiv Brazila.

"Kad je igrao u finalu Svjetskog prvenstva 1998. nisam imao ni godinu dana. Shvatio sam ko mi je otac s 11-12 godina, ali kad ga vidim ne razmišljam o tome šta je napravio kao fudbaler. On je moj otac i to je to. Komentarišem utakmice s njim, jako je zahtjevan, ali bolje je ovako. Svaki put kad odem s utakmice sretan jer sam zabio gol, on mi kaže 'smiri se, dođi do auta da ti objasnim par stvari...'".

Potom je govorio o Lionelu Messiju kojeg je kao dijete gledao i kojem se divio.

"Kad sam imao 10 godina otišao sam vidjeti očev trening u Barci i nisam imao kopačke sa sobom. Messi je bio mlad i nakon treninga je želio otići na teren s ostalom djecom igrati, a Leo je nosio gotovo iste kopačke kao ja: ja sam imao broj 38, a on 40-41. Ostavio mi je svoje, igrao sam i onda mi je rekao 'uzmi ih' . S 10 godina nisam shvatio šta se upravo dogodilo, pa sam ih sljedeći dan dao prijatelju. Svaki dan mi je žao...", ispričao je Thuram.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Marcus Thuram (26) ima 13 nastupa za reprezentaciju Francuske i jedan gol, a u Inter je došao iz Bundeslige gdje je ostavio dobar trag noseći dres Borussije Moenchengladbach. Prije toga je u Francuskoj igrao za Guingamp i Sochaux u kojem je i ponikao. Rođen je u Parmi gdje je njegov otac igrao.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti