Ovo su glavni kandidati za Zlatnu loptu u 2024. godini: Messi je ponovo među Top 5!
Nevjerovatna situacija u kladionicama (Foto: EPA)

Tako kažu kladionice

Ovo su glavni kandidati za Zlatnu loptu u 2024. godini: Messi je ponovo među Top 5!

M. Šljivak

Lionel Messi osvojio je svoju osmu Zlatnu loptu prošle godine, a argentinski napadač je po kladionicama među pet favorita i za nagradu u 2024. godini.

Nijedan objektivan fudbalski fan ne vidi Lionela Messija u bilo kakvoj konkurenciji za najboljeg fudbalera svijeta u 2024. godini. Ipak, kladionice misle drugačije i Argentinac je među pet favorita.

Jedna od najvećih svjetskih kladionica je napadača Intera iz Miamija stavila na peto mjesto favorita za osvajanje Zlatne lopte i to s 10 posto šansi.

Ispred njega su manje-više očekivana imena. Na četvrtom mjestu je napadač Bayerna Harry Kane sa 17 posto šansi za osvajanje trofeja.

Treći po šansama da postane najbolji na svijetu je napadač Manchester Cityja Erling Haaland. Njemu je kladionica dala poprilično dobrih 20 posto šansi za Zlatnu loptu.

Oglasi

Nešto ispred njega je Kylian Mbappe. Zvijezdi PSG-a, a uskoro Real Madrida, daje se 22 posto mogućnosti da postane najbolji na svijetu.

Ispred svih je fenomenalni Englez iz Real Madrida Jude Bellingham. 25 posto šansi pripada njemu, a ako nastavi s odličnim nastupima i ako Real Madrid nastavi s osvajanjem trofeja, dileme definitivno ne bi trebalo biti.

Bellingham je ove sezone eksplodirao u dresu Real Madrida. 20-godišnja zvijezda odigrala je 31 meč i ima učinak od 20 golova i devet asistencija.

Mnogi ga porede s čuvenim Zinedineom Zidaneom. Sa samo 20 godina slovi kao favorit za Zlatnu loptu i neće biti nikakvo iznenađenje ako on na kraju godine podigne ovo laskavo priznanje.

Lista glavnih kandidata za Zlatnu loptu

Interesantno je svakako da među Top 5 nema Viniciusa Juniora koji igra zaista spektakularnu sezonu u Real Madridu ili još nekog od igrača kraljevskog kluba, Manchester Cityja, Barcelone ili drugih velikana.

Oglasi

Mnogi jednostavno ne mogu vjerovati da je na listi ime Lionela Messija. Kladionice međutim uvijek znaju više i ništa ne treba da čudi.

Ancelotti: "Vini je najbolji igrač svijeta"

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti smatra da je Vinicius Junior trenutno najbolji igrač svijeta.

On je, očekivano, na vrhu poredao igrače Real Madrida. Ipak, kontroverzni Brazilac je ispred svih drugih.

"Vinicius je po mom mišljenju najbolji igrač svijeta", ističe legendarni Italijan i potom je odabrao najbolju trojicu.

"Najbolja trojica na svijetu? Vinicius, Bellingham i Rodrygo. Zatim idu Kroos, Valverde i Camavinga", riječi su Carla Ancelottija.

Vini JR je ove sezone u 27 odigranih utakmica postigao 16 golova i upisao je osam asistencija.

Top Komentari

Realno01
Zar neko ove zlatne lopte shvata ozbiljno? Pa to je cirkus obični ko Eurovizija.
5 1
user1620593935
Messi je jedini igrac u povijesti nogometa koji je ucestovao kod 90 golova u godini, a da nije dobio zlatnu loptu. To je bilo 2016 godine kada je dao 59 golova i imao 31 asistenciju. Ronaldo je dobijao zlatne lopte sa slabijim statistikama od ove i kada nije osvajao nista. Ibrahimovic je jednom rekao da se Messi za zlatne lopte nije borio sa igracima Reala nego sa Perezom koji ima veze u FIFI i UEFI
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi