Solskjaer otkrio imena igrača koji je Manchester United odbio dovesti: "Rekli su da znaju dovoljno"
Velike greške Manchester Uniteda u izboru pojačanja (Foto: EPA)

Nevjerovatno

Solskjaer otkrio imena igrača koji je Manchester United odbio dovesti: "Rekli su da znaju dovoljno"

M. Šljivak

Manchester United je u ljeto 2018. godine imao šansu potpisati Erlinga Haalanda, ali stručnjaci s Old Trafforda su u tom trenutku smatrali da norveški napadač neće biti ništa posebno u budućnosti.

Nekadašnji menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer otkrio je u Sky podcastu kako je nekoliko mjeseci pred dolazak na klupu Crvenih đavola klubu predložio da potpišu Erlinga Haalanda.

Norveški napadač je tada još uvijek bio član Moldea i bio je poprilično anoniman u svijetu fudbala. Solskjaer je u svom sunarodnjaku vidio nešto posebno, no neki stručnjak s Old Trafforda je saopštio da on nije ništa posebno.

Solskjaer je otkrio kompletnu pozadinu priče s Haalandom i čak dva odbijana od strane Uniteda da ga za mizernu cifru dovedu na Old Trafford.

"Tog ljeta, neposredno pred moj dolazak u Manchester United, pozvao sam ih i rekao: 'Morate potpisati Erlinga Haalanda. On će biti vrhunski napadač, vrhunska klasa'", otkriva Solskjaer i dodaje:

Oglasi

"To je bilo u junu ili julu 2018. godine. Samo su mi rekli: 'Ne, imamo dovoljno izvještaja o njemu'", rekao je nekadašnji menadžer Crvenih đavola.

Na kraju je Haaland završio u Salzburgu. Tu je eksplodirao i nekoliko godina kasnije se smatra jednim od najboljih napadača svijeta.

"Molde ga je prodao Salzburgu. Tamo nije igrao tri-četiri mjeseca i ponovo sam predložio Unitedu da ga potpišu. Imao je klauzulu od 20 miliona eura. To bi bila krađa", otkriva Solskjaer.

Haaland sada nemilosrdno trese mreže u redovima njihovog gradskog rivala Cityja. Ponekad djeluje nezaustavljivo, a upravo mu je United bio zadnja meta.

Oglasi

United ispustio i Judea Bellinghama

Bivši menadžer Crvenih đavola ispustio je i Judea Bellinghama. Nisu mu mogli garantovati određeni broj minuta.

"Jude je bio u trening centru. Tu smo bili Sir Alex Ferguson, Bryan Robson, Eric Cantona i ja. Svi smo razgovarali s njim i predstavili klub na najbolji mogući način".

"On je međutim znao šta želi. Tražio je garantovani broj minuta u prvom timu. Imao je tada 17 godina i bio je najzreliji 17-godišnjak kojeg sam ikad vidio. Sve je isplanirao", govori Solskjaer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bellingham je na kraju otišao u Borussiju iz Dortmunda. Napravio je odličan potez jer je u njemačkom velikanu eksplodirao, te je uslijedio transfer u Real Madrid.

Trenutno je ovaj mladić jedan od najboljih fudbalera svijeta. Igra zaista fenomenalno i u Unitedu mogu samo da se hvataju za glavu kada vide kakve su igrače ispustili.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
poslije boja, svi generali. još pamtimo tvoje trenerske uspjehe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi