Lippi poručuje: Zaustavite fudbal u Italiji!

Nekadašnji selektor Azzurra

Lippi poručuje: Zaustavite fudbal u Italiji!

U Italiji ovih dana vlada velika panika zbog pojave i naglog širenja koronavirusa. 

Jedan od onih koji smatraju da se zbog ove zaraze trebaju prekinuti fudbalska takmičenja u ovoj zemlji je legendarni Marcelo Lippi.

On je u razgovoru za Sky Sport poručio sljedeće:

"Vrijeme je za donošenje odluke. Mislim da je ispravna odluka da se zaustaviti prvenstvo. U Italiji je zaraženo mnogo ljudi. Sve se mora zaustaviti. Igrači ne bi trebalo da treniraju", kaže Lippi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Italiji je u posljednja 24 časa umrlo čak 133 ljudi od koronavirusa, a zaraženo ih je čak 7.375.

Današnje utakmice 26. kola Serije A igraju se pred praznim tribinama, a taj zakon bit će na snazi najmanje do 3. aprila. Inače, postoji i mogućnost da će ligae zaista biti otkazane. Za sada se to nije dogodilo ali česte su rasprave o tome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi