Dogovorena posudba: U Zagreb se vraća dobro poznato lice
Lirmi Kastrati do kraja sezone u Lokomotivi.

Reprezentativac Kosova

Dogovorena posudba: U Zagreb se vraća dobro poznato lice · Zvanično

Eldar Ganibegović

Lirim Kastrati dobro je poznato lice ljubiteljima fudbala u Zagrebu i Hrvatskoj općenito. Sada se vraća fudbalski hljeb ponovo zarađivati u glavnom gradu Hrvatske.

Povremeni reprezentativac Kosova, Lirim Kastrati, ponovo će igrati u Zagrebu. Tamo dolazi iz Mađarske.

Naime, zagrebačka Lokomotiva i mađarski Fehervar dogovorili su podubu do kraja sezone, a ostaje da vidimo da li će Kastrati i naredne sezone igrati u Lokomotivi.

Ugovor s mađarskim timom ima do ljeta 2025. godine i na ljeto će Lokomotiva odlučiti da li će otkupiti njegov ugovor.

Radi se o desnom krilu koje može igrati i lijevo, ali i u samom vrhu napada. Stoga možemo reći da je Lokomotiva dobila pravog univerzalca u napadu.

Oglasi

Ove je sezone u mađarskom ligi nastupio 18 puta. Postigao je četiri pogotka i podijelio dvije asistencije.

Dijete je albanske Shkendije, no još u U19 kategoriji dolazi upravo u Lokomotivu. Godine 2020. Dinamo ga kupuje za dva miliona eura, pa prodaje godinu dana kasnije za 1,3 miliona Legiji iz Varšave.

Tri trofeja s GNK Dinamo Zagreb

Najsvijetlije dane karijere svakako je proveo na Maksimiru. Ima dvije upisane titule prvaka Hrvatske uz kup 2021. godine.

Ovaj 25-godišnjak je 51 put nastupio za Dinamo. Postigao je četiri gola i podijelio devet asistencija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Statistički je bolji bio u Lokomotivi. Na 89 nastupa je postigao 21 gol uz 11 asistencija.

Bio je U17 reprezentativac Albanije, no onda se odlučio za Kosovo gdje je 12 puta uz jedan pogodak nastupio za mlađe uzraste, a ima i 17 nastupa i pogodak u A selekciji.

Top Komentari

Amar123456
Skhendija je iz Makedonije, ne iz Albanije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi