Lisice ipak ne mogu ponoviti čudo iz 2016.: Poraz od Burnleya za oproštaj od titule

Šesti poraz u sezoni

Lisice ipak ne mogu ponoviti čudo iz 2016.: Poraz od Burnleya za oproštaj od titule

S. Grebović

Lisice su danas na Turf Mooru poražene od Burnleya i to nakon velikog preokreta, bilo je 2:1.

Nakon ubjedljivog poraza od Liverpoola (0:4), izabranici Brandona Rodgersa uspjeli su da slave na naredne dvije utakmice i vrate se u život, da bi ih Southampton u prošlom kolu porazio na King Poweru i vratio u realnost.

Uslijedilo je uvijek teško gostovanje na Turf Mooru gdje se nisu dobro proveli. Početak je bio obećavajući, gosti su bolje otvorili susret sa nekoliko prilika, a kao rezultat dobre igre stigao je pogodak u 33. minuti.

Harvey Barnes je napravio sjajan solo prodor i majstorski pogodio mrežu domaćih i sa tim se rezultatom otišlo na odmor. Početkom drugog dijela Burnley poravnava preko Wooda, koji pogađa glavom nakon ubačaja iz kornera. Užasna reakcija odbrane igrača Leicestera.

Strijelac gola za goste je pao u kaznenom prostoru u 67. minuti, a sudija nije imao dileme-penal za Lisice! Minutu kasnije odgovornost na sebe preuzima Jamie Vardy, no Nick Pope brani šut najboljeg strijelca lige.

Jedanaest minuta prije kraja meča potpuni preokret režira Westwood i tako svom timu donosi zlatna vrijednu pobjedu kojom bježe iz donjeg dijela tabele na sigurnu 14. poziciju, dok je Leicester propustio priliku da kazni jučerašnji kiks Građana i upisao šesti poraz u sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 23. kolo

Burnley-Leicester City 2:1

Top Komentari

BobPaisley
...oni su se oprostili od titule prije pocetka sezone.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi