Lista za divljenje: Ovih 20 igrača je Benfica kupila 'za siću', pa prodala za desetine miliona eura!

Benfica ispred mnogih drugih

Lista za divljenje: Ovih 20 igrača je Benfica kupila 'za siću', pa prodala za desetine miliona eura!

E. Škorić

Portugalski velikani Benfica i Porto zaradili su stotine miliona eura proteklih godina prodavajući talentovane igrače.

I Benfica i Porto imaju taj običaj da šalju skaute po Južnoj Americi, a onda otkrivene talente kroz koju sezonu za višestruko veće iznose puštaju u evropske velikane.

Lisabonski klub je nedavno prodao Joaa Felixa, doduše domaćeg igrača, za čak 126 miliona eura Atletico Madridu.

To je ujedno najskuplji transfer koji je Benfica ostvarila, dok je po 40 miliona eura ovaj klub zaradio prodajom Edersona u Manchester City i Axela Witsela u Zenit St. Petersburg.

Raula Jimeneza je Benfica prodala Wolverhamptonu za 38 miliona, a Nelsona Semeda Barceloni za 35.7 miliona.

Za mladog stopera Victora Lindelofa od Manchester Uniteda je Benfica dobila 35 miliona eura, a toliko joj je Bayern platio Renata Sanchesa.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

U top 20 transfera Benfice su i Angel Di Maria, Fabio Coentrao, Rodrigo, Goncalo Guedes, Nemanja Matić, Nico Gaitan, Enzo Perez, David Luiz, Lazar Marković, Ramires, Javi Garcia, Andre Gomes, Simao...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi