Navijači Fenera u nevjerici zbog poteza legende: "Da je ovo Livakoviću uradio, nastao bi haos"

Turski fudbal sve je uzbudljiviji

Navijači Fenera u nevjerici zbog poteza legende: "Da je ovo Livakoviću uradio, nastao bi haos"

Edmir Škorić

Još jedan zanimljiv dan u Turskoj je iza nas. Oko 25.000 članova Fenerbahčea bilo je spremno izglasati istupanje iz lige, dok je u drugom dijelu grada Galatasaray slavio novu pobjedu i napravio novi korak ka odbrani titule.

U Fenerbahčeu se osjećaju žrtvom trenutne situacije u turskom fudbalu. Vjeruju da se Galatasarayju "šteli" još jedna titula.

Zbog svih tih dešavanja u Feneru su odlučni da čak istupe iz lige i da, prema pisanju turskih medija, potraže sreću tako što bi igrali u nekoj drugoj evropskoj ligi poput belgijske, nizozemske, francuske...

Sve to djeluje nestvarno, ali zaista je moguće, što uostalom najbolje govori podatak da je gotovo 25.000 duša bilo smješteno na tribinama Fenerovog stadiona iako se nije igrala utakmica. Ondje se vijećalo o najradikalnijoj odluci Fenerbahčea, ali se ipak sve to odgodilo za neki drugi put.

"Ostavljamo pitanje istupanja iz lige do sljedeće generalne skupštine za tri mjeseca. U svim našim raspravama, najmanje preferirana opcija je bila istupanje iz lige. Razlog nije ni legalan ni sportski. Zbog toga ostavljamo otvorenim ovo pitanje do naredne skupštine", poruka je predsjednika kluba Alija Koca.

Oglasi

Galata je nedaleko igrala svoj meč danas i slavila protiv Hatayspora s 1:0 golom Maura Icardija, koji se sada na listi strijelaca izjednačio s Edinom Džekom i oba imaju po 18 golova.

U ovom trentuku Galata odlazi na +5, s tim da Fenerbahče sutra igra kod kuće protiv Adane Demirspor i naravno mora da pobijedi.

"Idemo utakmicu po utakmicu. Prije utakmice bilo je nekoliko komentara o našem klubu i našem predsjedniku, čuli smo ih. Mi smo poštena ekipa, pošten klub", rekao je Icardi dodavši:

"Nastavljamo utakmicu po utakmicu i pokušavamo ovdje napraviti sve što možemo. To smo učinili i prošle godine i postali prvaci. Ne tolerišemo da se naš rad ignoriše. Moramo odgovoriti i kada nas napadnu. Mogu reći da ćemo noćas dobro spavati".

A nakon meča nastao je zanimljiv susret, kada je trener Hatayspora nakon poraza njegove ekipe od Galate prišao Fernandu Musleri i potom zagrlio golmana turskog velikana.

Oglasi

Volkan Demirel je bivši golman turske reprezentacije i legenda tamošnjeg fudbala, a u karijeri se proslavio nastupima za Fenerbahče. To što je istinska legenda Fenera, a grli se sa članovima Galate, naravno Fenerovcima smeta.

"Da je ovo Livakoviću uradio, nastao bi haos", poručio je jedan od navijača Fenerbahčea na društvenoj mreži X.

U Turskoj se zaista čudne stvari dešavaju od početka sezone, mnogo je kontroverznih odluka, predsjednici, sportski radnici i fudbaleri često su dio prepirki na društvenim mrežama, a u jednom trenutku je sve to ponijelo i našeg Edina Džeku.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ostalo je još puno do kraja prvenstva i ko zna šta sve možemo očekivati, ali jedno je sigurno - turski fudbal je sapunica uz koju neutralni ljubitelji fudbala svakodnevno uživaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi