Icardi pretekao Džeku, uzeo kameru, pa izjavom "dokrajčio" Fener i njegove navijače

Argentinac zabio 18. gol

Icardi pretekao Džeku, uzeo kameru, pa izjavom "dokrajčio" Fener i njegove navijače

Edmir Škorić

Dok je na stadionu Fenerbahčea 25.000 navijača i članova ovog tima danas došlo sa željom da donese odluku o istupanju iz lige, gradski rival Galatasaray je upisao nove vrijedne bodove u borbi za titulu.

U Fenerbahčeu smatraju da ih se na sve načine pokušava zaustaviti na putu do titule i da je ona praktično "osigurana" za Galatasaray.

Nezadovoljno rukovodstvo Fenera htjelo je da istupi iz lige, no današnja Skupština održana na stadionu nije rezultirala takvim scenarijem, ali i dalje to ostaje kao jedna od narednih odluka.

Galatasaray je nedaleko od stadiona Fenera ugostio Hatayspor u 31. kolu i slavio sa 1:0, a gol odluke postigao je sjajni Mauro Icardi u 12. minuti.

Icardi je na listi strijelaca pretekao Edin Džeku i sada obojica imaju po 18 golova, a što je Argentincu još važnije, njegov tim ima pet bodova prednosti, s tim da ima i utakmicu više. Fener bi sutra trebao ugostiti Adanu Demirspor. Kažemo trebao, jer kod Turaka se zaista više ništa ne zna i ne može sa sigurnošću reći.

Oglasi

Nakon što je svom timu osigurao nova tri boda, Icardi je uzeo kameru i njome šetao terenom, a potom dao izjavu koja se naravno odnosila i na komšije.

"Idemo utakmicu po utakmicu. Prije utakmice bilo je nekoliko komentara o našem klubu i našem predsjedniku, čuli smo ih. Mi smo poštena ekipa, pošten klub", rekao je Icardi dodavši:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Nastavljamo utakmicu po utakmicu i pokušavamo ovdje napraviti sve što možemo. To smo učinili i prošle godine i postali prvaci. Ne tolerišemo da se naš rad ignoriše. Moramo odgovoriti i kada nas napadnu. Mogu reći da ćemo noćas dobro spavati".

Riječi bivšeg napadača Intera uzdrmat će navijače i sve u Fenerbahčeu, a do kraja nas očekuje žestoka borba dva najveća turska kluba, samo je pitanje ko će u ovoj ludoj bici izvući tanji, odnosno deblji kraj. Čini se da se neće birati sredstva u želji da se dođe do cilja, ali to je jednostavno Turska.

Top Komentari

Ss.ba
Icardi je na listi strijelaca pretekao Edin Džeku i sada obojica imaju po 18 golova. Gdje prestaje logika,pocinje sportsport.ba
4 0
DDG
I ne stigao ga. Džeko nije dao gol odavno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi