Konačno je završen veliki fudbalski referendum u Istanbulu

Pronašli rješenje

Konačno je završen veliki fudbalski referendum u Istanbulu

Edmir Škorić

U utorak je na stadionu Sukru Saracoglu u Istanbulu održana sjednica Skupštine Fenerbahčea, na kojoj je trebalo da se donese "historijska" odluka.

Vanredna sjednica Skupštine turskog kluba zakazana je kako bi članovi kluba mogli jednostavnim dizanjem ruke odlučiti o budućnosti Fenerbahčea. Razmatralo se o napuštanju turske lige, na kraju je odlučeno da se ipak sačeka sa radikalnim potezima.

"Ostavljamo pitanje istupanja iz lige do sljedeće generalne skupštine za tri mjeseca. U svim našim raspravama, najmanje preferirana opcija je bila istupanje iz lige. Razlog nije ni legalan ni sportski. Zbog toga ostavljamo otvorenim ovo pitanje do naredne skupštine", poruka je predsjednika kluba Alija Koca.

Fener je nezadovoljan suđenjem u sezoni u kojoj se bori za titulu sa Galatasarayem, a vrhunac je bio prije reprezentativne pauze kada je u Trabzonu došlo do incidenata i napada na igrače Fenerbahčea, iako je u tom meču tim iz Istanbula slavio sa 3:2.

Nakon toga je predsjednik Fenerbahčea Ali Koc podnio ostavku na mjesto predsjednika Udruženja superligaša te najavio istupanje iz Superlige.

Na stadionu Sukru Saracoglu se danas okupili oko 25.000 navijača i svi su željeli da prisustvuju historijskom "referendumu". Sve je ukazivalo na to da će se izglasati istupanje iz lige, ali to se nije dogodilo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turski mediji već danima analiziraju Fenerove eventualne mogućnosti nakon istupanja iz lige, a spominje se nastupanje u Nizozemskoj, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj...

Top Komentari

Ecosport
Svi se tako ponašaju, nešto prijete, ovo ono, a kad im kažu da će im zaista zabraniti da se ikada vrate, da će dobiti ogormne novčane kazne, e onda se pokunje ko lisice, podviju rep i pronađu "solomonsko rješenje". Slično je nešto Sarajevo pokušavalo ovde, k'o fol oni će nagazit Vicu, radit će ovako onako, ići do kraja, i onda prihvate kaznu, formalno se žale na kaznu, pobijede par utakmica i zaborave sve. Pojeo vuk magarca.
0 0
K79
ejj too a ja mislio stvarno ce istupit iz lige ja levata hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti