Livaković svim silama želi da ode iz Fenerbahčea - Velikan mu nudi šansu za "bijeg" iz Turske

Navodno je stigla ponuda za njega

Livaković svim silama želi da ode iz Fenerbahčea - Velikan mu nudi šansu za "bijeg" iz Turske

Esmer Oštraković

Dominik Livaković gotovo pa sigurno napustit će Tursku i Fenerbahče, a Hrvat je o tome navodno prelomio nakon što je napadnut od strane navijača Trabzonspora nakon utakmice ova va kluba.

Naime, u toj utakmici Fenerbahče je pobijedio Trabzonspor u gostima sa 3:2 u okviru 30. kola tamošnjeg prvnestva. Scene koje su uslijedile nakon utakmice navodno su bile okidač da Livaković prelomi o odlasku iz ovog kluba.

Livaković je tada prvo u devetoj minuti sudijske nadoknade pogođen nepoznatim predmetom u glavu, a nakon utakmice jedan od mnogobrojnih navijača domaće ekipe koji su utrčali na teren udario je Livakovića šakom u glavu.

Već tada je navodno Livaković htio da ode iz kluba, ali su ga nekako uspjeli ubijediti da ostane do kraja sezone.

Njegov strah nakon te utakmice šokirao je njegove saigrače, ali su ga svi uspjeli smirit. Barem do kraja sezone, jer kako stvari stoje on ubrzo odlazi iz Turske.

Oglasi

Svoju karijeru, navode mediji iz Turske, Livaković će nastaviti u velikanu iz Grčke, a radi se o ekipi Olympiakosa od kojeg je Fenerbahče nedavno ispao iz Konferencijske lige.

Navodno će na kraju sezone sjajni Tzolakis napustiti Olypmiakos, te su se Grci odmah "bacili" na traženje njegove zamjene, a očito su je pronašli u sjajnom Livakoviću.

Njega Olympiakos želi dovesti, a kako stvari stoje za transfer će morati da izdvoje oko pet miliona eura.

Pitanje je samo da li će Livaković pristati na odlazak u Atinu obzirom da to nije ništa manje mirnija sredina kada je riječ o navijačima. Radi se o gradu koji je atmosferu jako sličan Istanbulu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Naravno uvijek postoji mogućnost da Livaković sačeka neku drugu ponudu za promjenu sredine.

Ono što je, kako Turci tvrde, sigurno jeste to da je Livaković dobio opciju za "bijeg" iz Turske, a to je Grčka.

Top Komentari

Pajkan
Al ne.. fakat.
1 0
Manager
Ne razumijem cemu ovoliko clanaka o Livakovicu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi