Mediji u Turskoj jutros "isprozivali" Kartala zbog Džeke, objavljen podatak koji je pokazao istinu!

Statistika ne laže

Mediji u Turskoj jutros "isprozivali" Kartala zbog Džeke, objavljen podatak koji je pokazao istinu!

Endin Čaušević

Trener Fenerbahčea, Ismail Kartal, ponovo se našao na meti kritika nakon što je njegov tim kiksao na gostovanju kod Sivasspora (2:2), a on je i ovaj put iz igre izveo Edina Džeku što je bio neočekivan potez pri rezultatu 1:1.

Kartalu nije prvi put da izvodi Džeku iz igre tokom drugog poluvremena, ali malo ko je očekivao da će to da uradi protiv Sivasspora i to u situaciji kada je rezultat bio 1:1.

Trener Fenera je u 71. minuti napravio trostruku izmjenu i između ostalih s terena je izveo i svog daleko najboljeg igrača ove sezone. Taj potez Kartala naišao je na žestoke osude navijača Fenerbahčea, ali i javnosti u Turskoj.

Džeko je u prethodnim mečevima kada je izlazio iz igre znao da negoduje i reaguje na takve Kartalove odluke, ali ovaj put bh. napadač je bio "hladan kao špricer", te je samo prošao pored trenera i otišao odmah u svlačionicu.

Turski mediji počeli su špekulisati da će Kartal kazniti Džeku zbog takvog ponašanja i navodno ga izbaciti iz ekipe za naredne utakmice, no jasno je svima da pred najvažnije mečeve sezone u borbi za titulu to sebi ne može priuštiti.

Već u subotu Fenerbahče igra gradski derbi protiv Bešiktaša i čini se da je Kartal svjestan da bi sam sebi presudio ukoliko bi Džeku izostavio iz ekipe za tu utakmicu.

Oglasi

To su mu do znanja već dali i navijači turskog velikana kojima uopšte nije jasno zašto Džeku izvodi iz igre već nekoliko puta u momentima dok Fenerbahče ima nepovoljan rezultat.

Kartalu u prilog ne ide ni statistika i jasno je da iz utakmice u utakmicu pravi grešku iz koje nikako da nauči lekciju, te je to ono što navijače Fenerbahčea posebno izbacuje iz takta.

Naime, u svakoj utakmici u kojoj je Kartal odlučio da Džeku izvede iz igre u drugom poluvremenu kada Fener nema povoljan rezultat na kraju je završen gubitkom bodova za ovaj klub.

Mediji u Turskoj objavili su taj podatak i potvrdili da je mijenjanje Džeke ludost, a to statistika najbolje pokazuje. U nekoliko mečeva prije Sivasa trener Fenera je u trenucima kada se "lomio" meč izvodio Džeku iz igre i svaki put Fener je ostao bez bodova, odnosno nije uspio da dođe do pobjede.

Oglasi

Zbog toga mediji u Turskoj jutros pišu o tome da nikome više nije jasno zašto je Džeko postao Kartalova "opsesija" i zbog čega toliko žudi za time da bh. napadača skoro u svakom meču izvede iz igre u drugom dijelu kada svi vide da je to pogrešan potez.

Obično bi Kartal umjesto Džeke uvodio Michyja Batshuayija što baš i nije donosilo željenu promjenu. Par puta je čak igrao s obojicom do kraja utakmice i sve te utakmice Fenerbahče je uspio da upiše tri boda.

Statistika jasno govori treneru Fenerbahčea da ukoliko želi da njegov tim upisuje pobjede onda ne smije Džeku izvoditi iz igre, a posebno ne u trenucima kada njegova ekipa nema povoljan rezultat.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Utakmice u kojima Fenerbahče ima "komotnu" prednost očekivano je da izvede svoje ponajbolje igrače kako bi ih koliko-toliko odmorio, ali da takve izmjene pravi kada se "lomi" utakmica pokazale su se kao prava ludost.

Podsjećamo, utakmica između Fenerbahčea i Bešiktaša igra se u subotu s početkom u 18 sati i domaći tim nema pravo na kiks s obzirom da sada zaostaje četiri boda u odnosu na lidera Galatasaray.

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Vicina kuja glumi frajera po Turskoj
0 2
Sanska_Prangija
Covjek se blizi 40toj, zadnjih 5,6sezona pada u drugoj polovini sezone, sto je i normalno jbg
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi