Ni Liverpool, a ni Bayern: Xabi Alonso donosi gospodsku odluku, pa ide na novi posao u 2025.
Španski trener Xabi Alonso ima jasan plan za budućnost (Foto: EPA)

On ima jasan plan

Ni Liverpool, a ni Bayern: Xabi Alonso donosi gospodsku odluku, pa ide na novi posao u 2025.

M. Šljivak

Xabi Alonso odlučio je odbiti ponudu Liverpoola, spreman je isto učiniti i s Bayernom, te ostati u Bayeru iz Leverkusena i u narednoj sezoni.

Španski stručnjak Xabi Alonso radi vrhunski posao s Bayerom iz Leverkusena. Gotovo perfektna sezona vjerovatno će se završiti historijskom titulom u Bundesligi i 42-godišnji stručnjak će zahvaljujući tome postati ikona kluba.

Posao koji radi u Leverkusenu djeluje zaista vrhunski. Xabi je pretvorio Bayer u istinsku 'kaznenu ekspediciju' koja uništava sve pred sobom i čini se nezaustavljivom.

Nije zbog toga nikakvo čudo što bi ga na svojoj klupi rado vidjeli brojni velikani. Liverpool i Bayern Minhen su se u prethodnom periodu povezivali s njim, no čini se kako će oba tima ostati praznih ruku.

Njemački mediji tvrde da je Španac već odbio ponudu Redsa da zamijeni Jurgena Kloppa i tim s Anfielda će morati potražiti druga rješenja na mjestu menadžera.

Oglasi

Iako Bayernu još uvijek nije rekao zvanično 'ne' očekuje se da će to učiniti veoma brzo. Konačnu odluku Xabi će saopštiti u narednim danima, ali pretpostavlja se kako će Španac donijeti odluku o ostanku na klupi Bayera.

Njegov potez bio zaista gospodski. Ostao bi na klupi 'malog tima' s kojim je ispisao historiju, Liga prvaka bila bi novi izazov i Xabi nema ništa protiv ostanka usprkos ogromnim ponudama.

Mnogi vjeruju da je njegova vjerovatna odluka o ostanku u Leverkusenu povezana s Real Madridom. Carlo Ancelotti napušta klupu Kraljeva 2025. godine i Xabi je glavni kandidat da zamijeni legendarnog Italijana.

Spreman je španski stručnjak zbog Reala sačekati još jednu godinu. U rukama bi imao nevjerovatan tim kojeg je prethodnih godina kreirao Florentino Perez i s njim na čelu bi im samo nebo bilo granica.

Oglasi

Ko će na klupu Bayerna?

Naredne tri sedmice će biti ključne za imenovanje novog trenera Bayerna. 'Ne' od Xabija Alonsa u Minhenu spremno čekaju i nazire se ime čovjeka koji će na klupu bavarskog giganta.

To bi trebao biti Italijan Roberto De Zerbi. U Minhenu izuzetno cijene ono što radi ovaj stručnjak i spremni su ga dovesti u svoje redove.

De Zerbi bi Bavarce koštao 10 miliona eura odštete. Također, Italijan bi doveo kompletan stručni štab sa sobom i to zahtjeva dodatne troškove.

Međutim, spremni su u Minhenu pristati na sve. Izvjesno je da Xabi Alonso neće biti taj koji će povesti bavarski klub u novu sezonu i da bi Roberto De Zerbi mogao doći na posao života.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

44-godišnji italijanski stručnjak trenutno je menadžer engleskog Brightona, a prethodno je radio u ukrajinskom Shakhtaru iz Donetska, te Sassuolu, Beneventu, Palermu i Foggiji.

Njegovi timovi igraju zaista prekrasan i izuzetno ofanzivan fudbal. Takav trener potreban je Bayernu i Italijan je za sada na vrhu liste trenera koji bi mogli na klupu najvećeg njemačkog kluba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Ne znam zašto se ovi debili , glupi navijači bayerna ne pomire da Davies ide , i da Alonso neće biti trener hahahahahaha hahahahahaha biće liga prvaka za jedno 15 godina hihihih
1 0
Baron22
Kad sam ja govori papani su kakili ovde e mamu vam glupu !!! Real Madrid se čeka cijeli život ako treba . A što se tiče ove propagande iz munchena za njih i jest polovnjak iz brajtona da uči posao u munchenu + jeftin + nema pojačanja preko 30 mil hahahaha sudbino milana , mam utd
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi