Topnici bez municije: Liverpool "uništio" Arsenal!
FOTO: EPA

Bez većih problema

Topnici bez municije: Liverpool "uništio" Arsenal!

H. Zilić

Liverpool je u 12. kolu Premiershipa bez većih problema savladao Arsenal sa ubjedljivih 4:0.

Prvo poluvrijeme je donijelo totalnu ofanzivu Redsa.

Prilike su imali Ox, Salah, Jota, a junak londonskog tima je bio golman Ramsdale koji je imao nekoliko nevjerovatnih intervencija.

Sredinom prvog poluvremena Ramsdale spašava goste nakon odličnog šuta Arnolda. I gosti su imali jednu priliku u prvom poluvremenu preko Aubameyanga.

Igrala se 39. minuta kada se zatresla mreža Arsenala, a strijelac za 1:0 bio je Mane poslije jednog prekida, sjajno je pogodio glavom dalji ugao gola Arsenala i sjajni Ramsdale nije imao šanse. Asistent je bio Arnold.

U nastavku slična igra na terenu, a Jota je priredio pravu majstoriju u 52. minuti "bacio" odbranu Arsenala i pogodio za 2:0.

Topnici su mogli i gore proći, ali Ramsdale je u dva nvarata sjajno zaustavio pokušaje Mohameda Salaha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Salah je ipak zabio pogodak nakon sjajne asistencije Manea u 74. minuti i to je bilo 3:0.

U 77. minuti samo minutu nakon što je ušao u igru i zamijenio Jotu, Japanac Minamino pogađa za 4:0, a drugu asistenciju upisao je Arnold.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Emin_Podzic
Ovaj ramsdale nije normalan sta je sve branio
6 2
user1606950187
bravo arteta sam si keiv ides ljutit klopa a Ramsdale kao ter stegen Obrana nula...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi