Gasi li se svjetlo ispod Kopa? Redsi su ponovo šokirali, fenjeraš zaledio Anfield
FOTO: EPA

Nastavlja se loša serija Liverpoola

Gasi li se svjetlo ispod Kopa? Redsi su ponovo šokirali, fenjeraš zaledio Anfield

H. Zilić

U 18. kolu Premiershipa snage su odmjerili Liverpool i Burnley, a gosti su slavili sa minimalnih 0:1.


Redsi su imali veći posjed lopte. U prvom poluvremenu stvorili su nekoliko prilika. Izdvajaju se pokušaji Shaqirija i Thiaga, ali Pope je odlično branio.

U 43. minuti najbolja šansa za domaće. Nakon greške Meea, Origi je imao jedan na jedan sa golmanom Burnleya, ali pogađa prečku.

U nastavku, Liverpool prvi prijeti, no lukav pokušaj Trenta u 54. minuti zaustavlja odlični Pope. Zaprijetio je i Burnley u 70. minuti preko Barnesa, Alisson sjajno interveniše.

U 83. minuti šok na Anfieldu. Alisson je srušio Barnesa i dosuđen je penal za goste. Siguran realizator je bio upravo Barnes za 0:1 i ispostavit će se veliki trijumf Burnleya.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim što je ovo peta utakmica u nizu bez trijumfa i četvrta bez postignutog gola, Redsi su nakon skoro četiri godine doživjeli ligaški poraz na Anfieldu.

Pogodak Burnleya pogledajte OVDJE.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1987
Gdje su sad oni navijača Liverpoola, kad je pljuvati druge kad izgube prvi su da se jave a sad hi nema ni na mapi
9 3
ArmiNN
United i City borba za titulu Lester je sjajan,ali bio je ovakav i prosle godine pa koji 5-6 završili
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi