Klopp jednom rečenicom srušio sve nade navijača, a onda otkrio ime novog trenera Liverpoola

Definitnivno napušta Anfield

Klopp jednom rečenicom srušio sve nade navijača, a onda otkrio ime novog trenera Liverpoola

Endin Čaušević

Jurgen Klopp jutros je iznenadio fudbalski svijet odlukom da će na kraju ove sezone napustiti Liverpool jer se želi posvetiti svom privatnom životu. Njemački trener se pojavio večeras na press konferenciji, a jedna njegova rečenica posebno je razočarala navijače kluba s Anfielda.

Klopp je u potpunosti šokirao sve jutrošnjom objavom da je došlo vrijeme da napusti Liverpool, te da odlazi s Anfielda na kraju ove sezone što jasno niko nije očekivao.

Njemački stručnjak objasnio je da želi da se odmori od fudbala i stalnih obaveza koje ima, te da se želi posvetiti drugim stvarima u životu i iskusiti mnoge stvari prije nego što to bude prekasno.

Klopp se pojavio i večeras na press konferenciji Liverpoola pred utakmicu FA Kupa protiv Norwicha i očekivano glavna tema bila je njegov odlazak s klupe Redsa.

Novinari su ispitivali Kloppa zbog čega je donio takvu odluku i toliko iznenada, no jedna rečenica koju je on rekao je posebno razočarala navijače Liverpoola.

Oglasi

Kloppa su pitali da li postoji ikakva šansa do kraja sezone da se on predomisli i odluči ostati u Liverpoolu, a on je u jednoj rečenici sve rekao. Oni su mu rekli da je Sir Alex Ferguson dva puta odlazio i vraćao se, ali za Kloppa dileme nema.

"Ne postoji ništa zbog čega bih se mogao predomisliti. Poštujem Alexa, ali ja sam stvarno razmislio o svemu i donio odluku kada sam bio siguran u nju. Neću se predomisliti. Svakako želim da osvojimo sve što možemo, ali to neće promijeniti ono što sam odlučio", jasan je bio Klopp.

Također, Kloppa su pitali ko bi mogao biti njegov nasljednik, a on je u prvi plan stavio svog pomoćnika Pepa Lijndersa.

"Momci su spremni da nastave, znam to i tvrdim. Posebno se tu izdvaja Pep, imao je veliki uticaj na našu igru prethodnih godina, dao mi je dosta novih vizija o fudbalu, ako je iko spreman da vodi ovaj tim onda je to on. Pratit ću klub gdje god bio i podržavati", dodao je Klopp.

Oglasi

Mnogi smatraju da je Klopp već preporučio čelnicima kluba da ostave njegove pomoćnike i da Lijnders bude prvi trener, te čini se da bi to zaista moglo da se desi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Redsima se povezuju već mnoga trenerska imena, a prije svega to se odnosi na Xabija Alonsa, ali kako stvari stoje Liverpool bi mogao napraviti iznenađenje i Kloppovom prvom pomoćniku dati šansu da se okuša kao glavni trener.

Lijnders je u Liverpool stigao kao trener juniorskog tima 2014. godine, ali samo godinu dana kasnije stigao je u prvi tim kao pomoćnik. Imao je kratku avanturu 2018. godine u NEC-u, ali se tamo zadržao svega dva mjeseca i ponovo se vratio u Kloppov stručni štab.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi