Kao bodenje s rogatim - Sudije se štite kao endemi, pokradeni ste, ali slijedi kazna ako se žalite

Liverpool to upravo osjeća na svojoj koži

Kao bodenje s rogatim - Sudije se štite kao endemi, pokradeni ste, ali slijedi kazna ako se žalite

Eldar Ganibegović

Liverpool je jučer pokraden pred očima miliona gledaoca. Da stvar bude gora, mogli bi biti kažnjeni zato što im to smeta i što su se pobunili. Pravda? Nema je. Gdje prestaje logika, tu počinje FA.

Nevjerovatnu utakmicu gledali smo jučer u okviru sedmog kola engleske Premier lige u kojoj je Tottenham s 2:1 savladao Liverpool i nanio mu prvi poraz ove sezone.

Prvo je u 26. minuti Jones dobio direktan crveni karton kod gostiju koji su ostali s igračem manje, a onda osam minuta kasnije preko Diaza postigli gol koji je poništen što je bila velika greška uprkos VAR-u.

Nakon toga, samo dvije minute poslije, Tottenham stiže do prednosti preko Sona, no Liverpool je u četvrtoj minuti nadoknade prvog dijela preko Gakpa stigao di izjednačenja.

Diogo Jota ušao je upravo umjesto njega u 46. minuti, ali u 68. o 69. je dobio žute kartone i morao je ranije pod tuš, te su Redsi ostali s devetoricom na terenu.

Oglasi

Tottenham to nije znao iskoristiti, pa im je pomogao Matip koji je u šestoj minuti nadoknade postigao autogol i donio sva tri boda domaćoj ekipi.

Liverpool je pokraden, to je svima jasno. No, ono što nije normalno jeste da to svako osim njih smije javno reći, jer će oni dobiti kaznu ako kažu istinu.

Kako izvještavaju mediji u Engleskoj, Liverpoolu se sprema kazna od 25 hiljada funti jer su se žalili u toku utakmice na loše suđenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vidjet ćemo šta će biti od ovoga. Za Liverpool je taj iznos sitniš i bez problema će ga platiti, ali samo još jedan u nizu pokazatelja da su sudije zaštićene kao endemske vrste... 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi