Sudije priznale da su oštetile Liverpool, pa dobili brutalne poruke: "Je***e se"

Bijesan je i Klopp

Sudije priznale da su oštetile Liverpool, pa dobili brutalne poruke: "Je***e se"

Midhat Šljivak

Liverpool je večeras teško oštećen u meču s Tottenhamom. Čist gol Luiza Diazu nije priznat pri rezultatu 0:0, a Udruženje sudija Premiershipa priznalo je veliku grešku koja je počinjena.

Udruženje sudija Premiershipa večeras je izdalo saopštenje i priznali su grešku na meču Tottenhama i Liverpoola na štetu gostujućeg tima.

Luis Diaz je pri rezultatu 0:0 zatresao mrežu Spursa. VAR soba je poništila pogodak, a na kraju se ispostavilo da je pogodak 'čist kao suza'.

PGMOL (Udruženje sudija) oglasilo se saopštenjem i priznaju da je napravljen ogroman previd.

"PGMOL priznaje ogromnu sudijsku grešku tokom utakmice Tottenham - Liverpool. Gol Luiza Diaza je poništen od strane sudija na terenu. To je bila jasna i velika greška i gol je trebao biti priznat intervencijom VAR-a. Međutim ljudi u VAR sobi su propustili priliku da reaguju".

Oglasi

"PGMOL će ispitati sve činjenice o razlozima koji su doveli do greške. Kontaktirat ćemo Liverpool i priznat ćemo grešku", poruka je PGMOL-a

Na sve je reagovao Jurgen Klopp. Nije mu nimalo drago sve ono što se dešavalo.

"Šta će nam sad pomoći to što su priznali grešku? Imali smo situaciju i u utakmici Manchester Uniteda protiv Wolvesa. Jesu li Wolvesi dobili bodove? Mi ih nećemo dobiti nakon ovog. Smatrali smo da će VAR olakšati stvari u fudbalu", rekao je Klopp.

Navijači Redsa imaju jasan stav i brojni su poslali jasnu poruku sudijskoj organizaciji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Je***e se sa saopštenjem", kratka i jasna poruka je velikog broja navijača Liverpoola.

Redsi su, podsjetimo, poraženi od Tottenhama s 2:1 i to autogolom Joela Matipa u 96. minuti. Meč su završili s dva igrača manje.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rauber_bh
Lpool do sad 4 crvena, katastrofa. Gol čist poništen.
0 0
struja
Opet ljudski(sudiski) faktor,cemu VAR ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi