Izgleda da je Xabi Alonso odabrao novi klub, Apotekarima odšteta između 15 i 25 miliona!

Španac je već sedmicama u centru pažnje

Izgleda da je Xabi Alonso odabrao novi klub, Apotekarima odšteta između 15 i 25 miliona!

A. Čaušević

Osim po odličnim rezultatima na klupi Bayera, Xabi Alonso je u centru pažnje i zbog ogromnog interesa nekih od vodećih klubova za njegove usluge od naredne sezone. Izgleda da je perspektivni trener već donio odluku.

Liverpool je uputio zvanični upit da li je moguće dovesti Alonsa, međutim nekako u tišini Bayern odrađuje sjajan posao i čini se da je uspio vrbovati španskog trenera.

Informacije iz Njemačke su takve da je Alonso otvorio vrata angažmanu u Bayern što je svakako razočaravajuća vijest za sve navijače Redsa koji su ga vidjeli kao nasljednika Juergena Kloppa.

Situacija je takva da je Bayern već počeo raditi na daljnjim koracima i visini odštete koja će se morati isplatiti Apotekarima pošto Alonso nema izlazne klauzule.

Neke informacije govore da će Bavarci finansijski znatno inferiornijem rivalu isplatiti iznos između 15 i 25 miliona eura, a klauzula od 15 miliona eura je aktivna od 2025. godine.

Oglasi

Ugovor Bayera i nekada sjajnog veznjaka traje do ljeta 2026. godine i Apotekari ga sigurno neće pustiti tek tako lako, pogotovo ne Bayernu.

Ipak, u Minhenu su navikli da slabe rivale tako što kupuju njihove najjače adute. Godinama je to bila Borussija Dortmund, a sada je na redu Bayer Leverkusen.

Osim što radi odličan posao glavni adut zašto Bayern želi Alonsa je činjenica da ne bi imao problema sa adaptacijom na novu sredinu.

O tome je govorio i novi sportski direktor Max Eberl koji je jasno poručio da novi trener mora znati govoriti njemački ili engleski jezik, dok ostali jezici ne dolaze u obzir.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Naravno da novi trener mora govoriti jezik koji svi mi u klubu govorimo, dakle to mora biti njemački ili engleski", poručio je Eberl.

Alonso je na pravom putu da donese Bayeru silno željenu titulu prvaka Njemačke i teško je vjerovati da će saradnja sa Bayernom, jedinim konkurentom za prvo mjesto, biti ozvaničena prije kraja sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi