Darwin Nunez izveo najgori penal ikad i niko nije mogao da vjeruje da je dao gol

Očajan šut i još očajnija reakcija golmana Milana

Darwin Nunez izveo najgori penal ikad i niko nije mogao da vjeruje da je dao gol

E. Čaušević

Liverpool je jučer u prijateljskoj utakmici pobijedio Milan sa 4:1 u Dubaiju, ali je ovaj meč obilježio nevjerovatan gol Darwina Nuneza s bijele tačke zbog čega se nasmijao i Jurgen Klopp.

Liverpool se priprema za drugi dio sezone u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Redsi su iskoristili priliku da odigraju i prijateljsku utakmicu protiv svog starog rivala Milana.

Na kraju je Liverpool ubjedljivo slavio sa 4:1, a utakmicu je obilježio Darwin Nunez koji je uspio dati dva gola u jučerašnjem meču, ali jedan od njih je glavna tema fudbalske javnosti.

Nunez se nakon nastupa s Urugvajom na Svjetskom prvenstvu priključio ekipi Liverpoola na pripremama za nastavak sezone koji nas čeka u Engleskoj svega nekoliko dana nakon završetka Mundijala.

Liverpool i Milan sastali su se u okviru Dubai Superkupa, a tradicija ovog takmičenja je da se na kraju svake utakmice izvode penali bez obzira na rezultat.

Iako je Liverpool pobijedio sa 4:1 na kraju smo gledali penale, a u centru pažnje bio je upravo Nunez koji je nasmijao sve svojim golom s bijele tačke.

Oglasi

Nunez je očajno izveo penal i nikome nije jasno kako golman Antonio Mirante nije uspio da zaustavi njegov udarac. Lopta mu je prošla nekako ispod ruku i završila je u mreži.

To je nasmijalo i Kloppa koji nije mogao da vjeruje kakav penal je Nunez pretvoriti u pogodak i sigurno da se nada da se takvi udarci Urugvajca neće ponavljati u zvaničnim utakmicama.

Na kraju je Milan upisao pobjedu na penale sa 4:3, ali svi su pričali samo o penalu Darwina Nuneza.

Mnogi su na Twitteru poručili da je to vjerovatno najgore izveden penal koji je na kraju rezultirao golom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi