Carragher "navukao" Salaha na tanak led: Pitao ga za Kloppa, a on otkrio da li napušta Redse

Egipćanin konačno govorio na temu koja sve zanima

Carragher "navukao" Salaha na tanak led: Pitao ga za Kloppa, a on otkrio da li napušta Redse

E. Čaušević

U posljednje vrijeme dosta se špekuliše o tome da će Mohamed Salah na kraju sezone napustiti Liverpool i karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Mnogi vjeruju da će Egipćanin napustiti Redse baš kao i Jurgen Klopp, ali je Salah odlučio da se oglasi konačno na tu temu.

Salah je i prošlog ljeta bio veoma blizu odlaska u redove saudijskoj Al Ittihada koji mu je nudio bogatstvo, ali je Egipćanin u posljednji trenutak odbio ponudu tog kluba i odlučio je da ostane u Liverpoolu.

Međutim, prethodnih sedmica ponovo su počele špekulacije oko Salahovog odlaska i da će na ljeto on sasvim sigurno put Saudijske Arabije, te da je došao kraj njegove ere na Anfieldu.

Te špekulacije pojavile su se nakon što je Jurgen Klopp saopštio da na kraju sezone napušta Liverpool što je sve iznenadilo, te mnogi smatraju da je to "prelomilo" i kod Salaha u odluci da napusti engleski klub

Međutim, u razgovoru s Jamieom Carragherom za Sky Sports po prvi put je Salah pričao na temu odlaska. Carragher ga je pitao da li će on napustiti Liverpool jer i Klopp odlazi, a svojom izjavom Egipćanin je vratio osmijeh na lice Redsa.

Oglasi

"Ne, ne. To je život, sve je to dio života. Dosta važnih igrača je napustio klub u prethodnim godinama. Trener je veoma važan za klub, ali moramo se pomiriti s tim da on odlazi. Jednog dana ću i ja otići, ali njegov odlazak neće da utječe na moju budućnost u klubu. To što Klopp odlazi ne znači da ću i ja napustiti Liverpool", rekao je Salah.

Salah s Liverpoolom ima ugovor do ljeta 2025. godine i nije tajna da čelnici Redsa spremaju novu ponudu za njega jer žele da produži ugovor.

Međutim, novac koji mu nude pojedini klubovi iz Saudijske Arabije je daleko veći od onog što Liverpool može da ponudi i postoji strah da bi zbog toga Salah na kraju mogao da se odluči za odlazak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, potvrdio je da Kloppov odlazak nema nikakvog doticaja s njim što je vratilo nadu navijačima Liverpoola da bi najbolji igrač ovog tima ipak mogao ostati na Anfieldu barem još jednu sezonu.

Salah će svoju odluku donijeti na ljeto jer želi da vidi ko će biti novi trener Liverpoola, a ukoliko bude zadovoljan izborom Kloppovog nasljednika onda nema dileme da će i on ostati na Anfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi