Englezi tvrde - Jose Mourinho jučer je sa tribina gledao utakmicu svog novog tima
FOTO: Twitter

Vraća se u Englesku?

Englezi tvrde - Jose Mourinho jučer je sa tribina gledao utakmicu svog novog tima

Esmer Oštraković

Nakon što je u januaru dobio otkaz u Romi, Jose Mourinho još uvijek je bez posla i svi željno čekaju njegov povratak na klupu nekog od klubova širom Evrope.

Svima je nekako drago što je Mourinho odbio odlazak u Saudijsku Arabiju, te što će ostati u evropskom fudbalu jer sasvim sigurno daje neku dodatnu draž ovoj igri.

Imao je Mourinho navodno nekoliko ponuda nakon što je otišao iz Rome, ali još uvijek se nije odlučio da prihvati bilo koju od njih. Kako stvari stoje i to se promijenilo. Barem ako je vjerovati medijima iz Engleske.

Naime, Mourinho je jučer bio na Craven Cottagu gdje je gledao utakmicu između Fulhama i Liverpoola u kojoj je gostujuća ekipa ostvarila pobjedu od 3:1 i tako nastavila trku za prvo mjesto u Premiershipu.

Trent Alexander-Arnold postigao je fenomenalan gol iz slobodnog udarca na ovoj utakmici, a po jedan gol za Liverpool postigli su još i Ryan Gravenberch, te Diogo Jota. Jedini gol za Fulham postigao je Timothy Castagne.

Oglasi

Jose Mourinho je već imao tri kluba u Engleskoj. Radio je kao trener Manchester Uniteda, Chelseaja i Tottenhama i ne bi mu bilo nimalo strano raditi u Premiershipu.

Mourinho trenutno živi u Londonu, ali kako javljaju engleski mediji nije tek onako došao na utakmicu Fulhama i Liverpoola, nego je navodno iznenada postao kandidat broj jedan za preuzimanje klupe Redsa.

Klopp na kraju sezone odlazi iz Liverpoola i to je svima jasno već nekoliko mjeseci, ali još uvijek nije zvanično potvrđeno ko će umjesto njega na klupu ovog tima.

Istina, pregovarala je uprava Liverpoola sa nekoliko trenera otkako je postalo jasno da Klopp ide iz kluba, ali još uvijek nije uspjela postići dogovor ni sa kim.

Prvi "pik" bio je Xabi Alonso. Nakon nekoliko sedmica pregovora Alonso se zahvalio i Bayernu i Liverpoolu i rekao je da i naredne sezone ostaje u Bayer Leverkusenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon toga uprava Redsa okrenula se treneru Sportinga iz Lisabona Rubenu Amorimu, ali na kraju je i on jasno rekao da će i naredne sezone ostati u Portugalu.

Kako stvari stoje, a i kako Englezi tvrde, upravo Jose Mourinho bi trebao naslijediti Kloppa na klupi Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gaston
Ti si debil buraz
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi