Liverpool može "uzeti" još 30 miliona eura Barci: Tri stvari se moraju poklopiti

Redsi i dalje zarađuju na Coutinhu

Liverpool može "uzeti" još 30 miliona eura Barci: Tri stvari se moraju poklopiti

Philippe Coutinho je prošlog januara napustio Anfield i za "veliku lovu" otišao put Barcelone, ali Liverpool još može "iscijediti" dodatnih 30 miliona eura od katalonskog giganta.

Barcelonu je sam potpis Philippea Coutinha koštao oko 118 miliona eura, ali je ugovor "zaslađen" i dodatnim bonusima kako bi bio primamljiviji Liverpoolu.

Tako je Liverpoolu obećano ukupno još 40-ak miliona eura zarade na osnovu pomenutih bonusa, s tim što su dvije klauzule već aktivirane, pa su Redsi od tog iznosa već u kasu stavili oko 10 miliona eura.

Liverpool, dakle, još uvijek ima šansu dobiti dodatnih 30 miliona eura od Barce, ali da bi se to desilo moraju se ispuniti tri uslova.

Jedna od klauzula uključenih u ugovor se odnosi na nastupe, pa je Barcelona pristala isplatiti Liverpoolu oko 19.5 miliona eura kada Coutinho stigne do 100 nastupa u dresu diva sa Nou Campa. Pomenuta isplata je dogovorena u četiri dijela, što znači da Liverpool dobija nešto manje od pet miliona eura svaki put kada Coutinho odigra 25 "novih" utakmica za Barcu.

Coutinho je skoro prebacio cifru od 25 utakmica, pa se po ovoj klauzili Liverpoolu smiješi još nešto manje od 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drugi bonus je vezan za Ligu prvaka. Liverpool je dobio nešto manje od pet miliona eura kada se prošle sezone Barca kvalifikovala za grupnu fazu Lige prvaka, a ako to ponovi i u novoj sezoni isti iznos će ponovo leći na račun Redsa.

I treća za Liverpool bitna klauzula je vezana za Ligu prvaka. Naime, ukoliko Barca uspije osvojiti Ligu prvaka Redsima će pripasti dodatnih 4.9 miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi