Golman već na zemlji, navijači počinju da slave gol, a onda muk i neviđen šok svih na stadionu

Kako je moguće da ovo nije bio gol?

Golman već na zemlji, navijači počinju da slave gol, a onda muk i neviđen šok svih na stadionu

Endin Čaušević

Newcastle je sinoć pred svojim navijačima doživio šokantan poraz od Nottingham Foresta sa 3:1 u meču 19. kola engleskog Premiershipa. Domaći su vodili sa 1:0, a onda je sve krenulo nizbrdo za Newcastle, te ono što im se desilo u 49. minuti jutros je glavna tema širom Evrope.

Na St. James Parku u 23. minuti kada je Alexander Isak zabio gol za 1:0 ništa nije slutilo da će Newcastle da doživi potop i jedan od najtežih poraza u ovoj sezoni.

Malo ko je očekivao da bi Nottingham Forest mogao do bodova protiv Svraka, ali su gosti sve šokirali. Nakon što su primili gol nisu se predavali i uspjeli su u sudijskoj nadoknadi prvog dijela da se vrate u meč kada je gol za 1:1 postigao Wood.

To je bio početak kraja za Newcastle, a isto tako i početak predivne bajke za Wooda. Napadač Nottinghama blistao je i u drugom poluvremenu i najzaslužniji je što je njegov tim došao do pobjede.

Wood je prvo u 53. minuti zabio gol za potpuni preokret i vodstvo gostiju sa 2:1, a samo sedam minuta kasnije ponovo je stupio na scenu. Tada je na semaforu bilo 1:3, a Wood je kompletirao hat-trick i vjerovatno svoju najbolju partiju u karijeri.

Oglasi

Za igrače i navijače Newcastlea ovo je bio itekako šokantan i neočekivan poraz, a da ovo neće biti njihova noć vidjelo se na početku drugog poluvremena kada se desila situacija koja je vjerovatno obilježila utakmicu.

Naime, Newcastle je u 49. minuti mogao da povede sa 2:1 kada je nestvarnu šansu promašio Miguel Almiron. On je bio sam na dva metra od gola Foresta kada mu je jedan od igrača gostiju dodao loptu i već su svi na tribina počeli da slave misleći da je to gol, a onda totalni muk.

Almiron je uputio loptu na prazan gol, ali se tu odjednom našao Elanga koji je spasio mrežu Foresta na šok i nevjericu svih na stadionu.

Nestvarnu šansu i detalj iz 49. minute možete POGLEDATI OVDJE.

To se Newcastleu odmah žestoko vratilo jer je samo četiri minute kasnije Wood pogodio za preokret i vodstvo Foresta. Nakon toga domaći se nisu uspjeli oporaviti, te su itekako razočarali navijače za Boxing Day.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je Newcastle odlično otvorio sezonu u posljednje vrijeme ovaj tim igra dosta loše, a to je rezultiralo padom na osmu poziciju na tabeli. Nottingham je pobjegao iz zone ispadanja i sada je na 16. poziciji sa 17 bodova.

Top Komentari

user1676404242
Druze objavis nesto a o stvarnom životu nemas dodira , momak je umalo zabio sam sebi gol ovo je pucao na svoj gol,to znaci da bi sam sebi dao gol i sigurno nebi poveli 2 1 vec bi bilo 1 2 ,
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi