Liverpool ponovo pobijedio konkurente, stiže najmlađi igrač koji je ikada zaigrao u Premier ligi
Elliott je odbio ponudu Fulhama i odlučio se za Redse

Trebao bi stići ovog ljeta na Anfield

Liverpool ponovo pobijedio konkurente, stiže najmlađi igrač koji je ikada zaigrao u Premier ligi

S. Pašalić

Mladi reprezentativac Engleske i igrač Fulhama Harvey Elliott trebao bi preći u Liverpool ovog ljeta nakon što je odbio ponudu svog sadašnjeg kluba.

Elliott je sa 16 godina i 30 dana postao najmlađi igrač u historiji koji je zaigrao u Premier ligi kada je ušao kao zamjena u meču protiv Wolverhamptona u maju ove godine.

Također, Elliott je ranije debitovao za Fulham u Carabao Kupu sa samo 15 godina i 174 dana.

Liverpool je pobijedio u utrci rivale Manchester City i Arsenal koji su također bili zainteresovani da dovedu mladog talentovanog igrača koji igra na poziciji lijevog krila.

Mnogi su se klubovi i širom Evrope raspitivali za mladog Elliotta, uključujući PSG i Real Madrid, ali čini se da je on donio odluku.

On ne može potpisati ugovor sa Liverpoolom dok ne napuni 17 godina, a to će se desiti tek u aprilu naredne godine, ali je odbio ponudu Fulhama koji mu je želio platiti školarinu i odlučio se za tim sa Anfielda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi