Znate li kada je Alisson zadnji put primio gol?

Davno je to bilo...

Znate li kada je Alisson zadnji put primio gol?

S. Grebović

Čuvar mreže Liverpoola i brazilske reprezentacije Alisson Becker postao je prava hobotnica na golu, a malo je onih koji znaju kada je posljednju put kapitulirao.

Posljednji put Alisson je morao po loptu u svoju mrežu prije više od dva mjeseca, tačnije 4. maja kada je sa Liverpoolom gostovao na St. James parku gdje su izvojevali tešku pobjedu protiv Newcastlea 3:2.

Od tada pa sve do danas njegova mreža je ostala netaknuta, tačnije 846 minuta ili devet utakmica plus od trenutka kada je primio drugi gol na pomenutoj utakmici.

Brazilski čuvar mreže tako je ispunio sva očekivanja od kada je stigao na Anfield iz Rome prošle godine u transferu vrijednom 72 miliona eura što ga je učinilo najskupljim golmanom svih vremena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Priliku da dodatno produži ovaj niz imat će večeras od 22 sata kada u finalu Copa Americe koplja ukrste selekcije Brazila i Perua.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi