Atalanta 'zaključala' Ligu prvaka, Napoli nastavio sa sjajnim partijama

Seria A, 28. kolo

Atalanta 'zaključala' Ligu prvaka, Napoli nastavio sa sjajnim partijama

Što se tiče termina od 19.30 sati u italijanskoj Seriji A odigrane su četiri utakmice. 

Bilo je golova na svim terenima, a posebno zanimljiva bila je utakmica u Udinama gdje je gostovala Atalanta koja je nakon ovog meča možda i osigurala Ligu prvaka.

Tim koji s klupe predvodi Gian Piero Gasperini slavio je protiv Udinesea sa 3:2 i na taj način pobjegao Romi na devet bodova viška jer je Vučica danas kiksala kod Milana.

Sjajnu partiju na ovom susretu odigrao je Luis Muriel koji je ušao s klupe i postigao dva fantastična gola u drugom poluvremenu. Prvi gol za goste postigao je Zapata. Kod Udinesea bh. igrač Mato Jajalo igrao je 82 minute. Udinese nakon poraza ostaje u borbi za opstanak jer ima samo tri boda više od opasne zone.

U Napulju domaći Napoli nastavio je sa sjajnim partijama pa je upisao i petu vezanu pobjedu u šampionatu. Ovog puta pao je SPAL, a rezultat je bio 3:1. Golove za domaće davali su Mertens, Callejon i Younes.

U preostala dva susreta koja su počela od 19.30 sati Bologna je slavila u gostima kod Sampdorije sa 2:1, dok su Sassuolo i Verona podijelili bodove jer su odigrali 3:3.

Do kraja dana očekuje nas još jedan meč i to onaj između Parme i Intera koji počinje od 21:45 sati.

Seria A, 28. kolo:

Napoli - SPAL 3:1

Sampdoria - Bologna 1:2

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sassuolo - Verona 3:3

Udinese - Atalanta 2:3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi