Liverpool postavio nevjerovatnu cijenu za Manea
Senegalski fudbaler igra još jednu fantastičnu sezonu u dresu Liverpoola (Foto: EPA)

Mogao bi postati najskuplji svih vremena

Liverpool postavio nevjerovatnu cijenu za Manea

Midhat Šljivak

Zvijezda Liverpoola Sadio Mane (26) velika je želja madridskog Reala.

Navodno bi trener Kraljeva Zinedine Zidane rado vidio fantastičnog senegalskog fudbalera u svojim redovima i pokušaće da ga ovog ljeta dovede u svoje redove.

Međutim, to Realu neće biti nimalo lako. Iako će imati ogroman fond za dovođenje novih pojačanja na raspolaganju, samo Mane bi ih mogao skupo koštati.

Kako navodi El Chiringuito, rukovodstvo tima sa Anfielda postavilo je cijenu od 230 miliona eura i samo za taj novac Mane može napustiti Redse.

Iako je predsjednik Reala Florentino Perez odlučan da ispuni želje Zinedineu Zidaneu, samo čudo će Manea dovesti na Bernabeu. Ako se na kraju i odluči isplatiti ovu cifru, ona bi bila najveća u historiji fudbala i nadmašila bi dosadašnji rekord kojeg drži Neymar (222 miliona eura).

Ipak, prvi čovjek Reala navodno ima plan. Spreman je ponuditi jednog od igrača (Bale, Asensio ili James), plus novac u zamjenu za Senegalca i ta ponuda će vjerovatno otići put Anfielda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mane je član Liverpoola od 2016. godine, a u oktobru prošle godine je potpisao novi ugovor sa timom, koji ga za klub veže do juna 2023. godine.

Ove sezone 26-godišnji napadač je postigao ukupno 20 golova i upisao je četiri asistencije u 39 nastupa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi