Nema više špekulacija - Fabrizio Romano jasno i glasno rekao ko je prvi favorit za klupu Liverpoola

Trebao bi naslijediti Kloppa

Nema više špekulacija - Fabrizio Romano jasno i glasno rekao ko je prvi favorit za klupu Liverpoola

Esmer Oštraković

Odavno je poznato da će na kraju sezone Jurgen Klopp napustiti klupu Liverpoola, te da će uzeti godinu dana pauze od fudbala.

Naravno, Klopp od Liverpoola želi da se oprosti sa osvojenim trofejima, te vodi veliku bitku u Premiershipu sa Manchester Cityjem i Arsenalom. Nakon jučerašnjeg dana stvari izgledaju dobro za njega.

Liverpool se nakon pobjede protiv Brightona osamio na prvom mjestu sa dva boda prednosti u odnosu na Arsenal, te tri boda prednosti u odnosu na Manchester City.

Obzirom na to da Klopp ide iz kluba veliko je pitanje ko će od naredne sezone biti trener Liverpoola. Navijači su se nadali dolasku Xabi Alonsa, ali jasno je da od toga nema ništa. Španac je javno rekao da ostaje u Bayer Leverkusenu.

"Imao sam jako dobre razgovore s klubom i saopštio sam im da želim ostati u klubu", rekao je Xabi Alonso i nastavlja:

Oglasi

"Nakon brojnih priča o mojoj budućnosti odlučio sam iskoristiti ovu pauzu, sagledati sve i donijeti odluku. Ovo je najbolje mjesto za mene", rekao je Xabi Alonso.

Nedugo nakon toga Englezi su počeli tvrditi da bi Kloppa na klupi Liverpoola trebao zamijeniti De Zerbi, čovjek koji je baš jučer gostovao na Anfieldu sa svojim Brightonom.

I sam Klopp ga je nakon jučerašnje utakmice nahvalio:

"Rekao sam De Zerbiju da nastavi okretati svijet fudbala naopako. Upravo to radi. Ja ću to gledati sa neke udaljenosti. Mnogo respektujem sve što radi.

Nevjerovatno je sve što je uradio. Izgubio je Mac Allistera i Caiceda imaju mnogo povreda, ali izgledaju kao sjajan tim. Sjajan je to posao", rekao je Klopp.

Oglasi

Ipak, specijalista za transfere, Fabrizio Romano, tvrdi da De Zerbi nije glavni kandidat za klupu Liverpoola.

"Iako mnogi govore o De Zerbiju ja ću potvrditi informacije koje sam dobio. Ruben Amorim je favorit broj jedan za klupu Liverpoola. De Zerbi je samo jedan od ljudi na listi Liverpoola već neko vrijeme, ali nema nikakvog kontakta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bayern više prati De Zerbija, ali čeka se njihova odluka. Postoje još neka imena na listi Bayerna", rekao je Fabrizio Romano.

Sigurno je da nas čeka zanimljvo ljeto i kada je riječ o odlukama oko trenera, a i kada je riječ o tome da će svaki trener pokušati dovesti neke nove igrače u klubove koje preuzmu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi