Za Manea u fudbalu postoji samo jedan uzor: "Još uvijek ga volim i bit će zauvijek moj heroj"

Uživao ga je gledati na terenu

Za Manea u fudbalu postoji samo jedan uzor: "Još uvijek ga volim i bit će zauvijek moj heroj"

Endin Čaušević

Mnogi su bili iznenađeni što se Sadio Mane nije našao u izboru za igrača svijeta jer je prošle sezone briljirao u dresu Liverpoola.

Mane je i ovu sezonu otvorio na odličan način i svima je jasno da je jedan od najvažnijih igrača Liverpoola. Senegalac je sve oduševio svojim ponašanjem van terena, odnosno koliko je skroman i ne dopušta da ga novac razmazi.

Početak za Manea nije bio lagan, ali je iz malog sela u Senegalu uspio da dođe na veliku scenu na kojoj će sigurno ostaviti trag. Mane je u djetinjstvu itekako pratio fudbal i imao uzore, ali jedan je bio ispred svih.

"Ronaldinho je za mene bio moj junak. Zaista sam volio da gledam kako on igra. Volio bih igrati s njim. Moram priznati da ga još uvijek volim i on će uvijek biti moj heroj", rekao je Mane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Senegalac je dodao da mu je uvijek bilo nevjerovatno što je Ronaldinho igrao s osmijehom i skoro da ga nikada niste mogli vidjeti da je nešto ljut.

"Kada god je bio u kadru bio je nasmijan. Jednostavno je uživao u fudbalu. Volio bih i ja da sam takav, ali nažalost mene neke sitnice brzo naljute i zato je to nemoguće", dodao je igrač Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

diame5
Mnogima je Ronaldinjo GOAT. Velika šteta zbog Ronaldinja što nije duže trajao, jer taj šta je mogao s loptom, Messi i Cristiano zajedno ne mogu. Kakvi su to dueli bili na SP-u 2006 između Brazila i Francuske, sa jedne strane Ronaldinjo i Ronaldo, a sa druge Zidane i Henry. To je bio fudbal.
15 1
daca
Ronaldinjo nije bio fudbaler on je bio madzionicar sa loptom...Definitivno kao carobnjak znao joj je sve..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti