U Liverpoolu bijesni - Klopp najavio da uzima godinu odmora, ali zbog jednog kluba je spreman na sve
FOTO: EPA

Ništa od odmora za Nijemca?

U Liverpoolu bijesni - Klopp najavio da uzima godinu odmora, ali zbog jednog kluba je spreman na sve

Esmer Oštraković

Jurgen Klopp nedavno je iznenadio sportsku javnost i rekao je da će na kraju sezone napustiti ekipu Liverpoola. Tada je rekao i da će uzeti godinu dana pauze jer mu nedostaje "normalan" život.

Kako tvrde engleski mediji svi u Liverpoolu su veoma ljuti jer su saznali da je Klopp spreman da otkaže odmor ukoliko ga čelnii jednog kluba kontaktiraju.

Tvrdio je Klopp da mu ponestaje energije i da mu je jednostavno prijeko potreban odmor kako bi se resetovao i napunio baterije, ali čini se da to baš i nije istina.

Osvajao je Klopp sa Liverpoolom Premiership i Ligu prvaka u devet godina provedenih u ovom klubu, a rekao je da će nakon što završio sezona uzeti godinu dana odmora i da više neće raditi u Engleskoj.

To je očito bilo samo polovično tačno. Naime, nekolicina engleskih medija, ali i Gerard Romero tvrde da postoji samo jedan klub koji može spriječiti Klopp da ode na odmor naredne sezone, a to je Barcelona.

Oglasi

Romero tvrdi i to da je Klopp već održao pregovore sa prvim čovjekom Barcelone Joanom Laportom i da je veoma zagrijan da preuzme klupu diva iz Španije.

Šta je rekao Klopp?

"Napustit ću klub na kraju sezone. Mogu razumjeti da je to šok za mnoge ljude u ovom trenutku, kada to čujete prvi put, ali očito to mogu objasniti – ili barem pokušati objasniti.

Volim apsolutno sve u vezi s ovim klubom, volim sve u vezi s gradom, volim sve u vezi s našim navijačima, volim tim, volim osoblje. Volim sve.

Ali to što još uvijek donosim ovu odluku pokazuje vam da sam uvjeren da je to ona koju moram donijeti. Jest da sam, kako da to kažem, na izmaku snaga.

Oglasi

Sada nemam problema, očito, znao sam već duže da ću to morati objaviti u jednom trenutku, ali sada sam sasvim dobro.

Znam da ne mogu raditi posao opet i opet i opet i opet. Nakon godina koje smo proveli zajedno i nakon svog vremena koje smo proveli zajedno i nakon svega što smo prošli zajedno, poštovanje je raslo prema tebi, ljubav je rasla prema tebi i najmanje što ti dugujem je istina - i to je istina . To je to, otprilike", poručio je Klopp.

Dan nakon Kloppa Xavi objavio da na kraju sezone ide iz Barcelone

"Želim objaviti da 30. juna neću nastaviti biti trener Barcelone. Odlučio sam prije nekoliko dana, ali mislim da je vrijeme. Klub treba promjenu dinamike. Kao katalonist, razmišljanje o klubu, o igračima... Fudbaleri će biti mirniji. Mislim da je to zdravorazumska situacija. Razmišljanje o klubu, više nego o meni.

Potrebna je promjena dinamike. Jako dobro poznajem ovaj klub. Danas me podsjećate na titule i prije sam to morao učiniti. To je promjena dinamike. Odluka koju donosim je vrlo potrebna. Imam osjećaj da će se klub poboljšati mojim odlaskom s mjesta trenera", rekao je Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imam osjećaj da radim pravu stvar, da postupam zdravorazumski. Dinamika je vrlo negativna i nemam objašnjenje", dodaje.

"Neću se predomisliti. Nadam se da ćemo osvojiti Ligu prvaka, optimist sam...", dodao je Xavi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi