Navijačima Leverkusena zastao je dah nakon velike pobjede - Razlog je Xabi Alonso!
Xabi Alonso izuzetno je tražen, hoće li napustiti Leverkusen?

Stigla vijest o njemu

Navijačima Leverkusena zastao je dah nakon velike pobjede - Razlog je Xabi Alonso!

E. Ganibegović

Bayer Leverkusen je večeras slavio veliku pobjedu i plasirao se u polufinale DFB-Pokala. Međutim, navijače Leverkusena presjekla je vijest koju su pročitali u toku svog slavlja.

U četvrtfinalu njemačkog DFB-Pokala sastali su se Bayer Leverkusen i Stuttgart. Domaći tim je slavio 3:2 nakon preokreta i plasirao se dalje.

Bila je to ukupno 30. utakmica u nizu koju ovaj klub nije izgubio zajedno na čelu s Xabijem Alonsom. Zaista impresivan učinak.

Međutim, Xabi Alonso, odnosno vijest koja se pojavila o njemu, na trenutak je zaustavila dah mnogim navijačima Apotekara.

Naime, u toku slavlja objavljeno je kako je Liverpool kontaktirao Alonsa u namjeri da ga na ljeto dovede na Anfield. Podsjetimo, Jurgen Klopp je već najavio da odlazi.

Oglasi

Osim toga, već je od ranije poznato da je Xabi Alonso spominjan i u kontekstu naslijeđivanja Xavija Hernandeza na klupi Barcelone.

Bayer Leverkusen ide po trostruku krunu?

Nakon 20 odigranih utakmica u Bundesligi, Bayer Leverkusen je prvi s 52 boda. Bayern ima dva manje i između ova dva kluba voditi će se bitka za prvaka države.

Osim toga, Bayer Leverkusen je u ozbiljnoj prilici da osvoji i DFB-Pokal. Kaiserslautern je ranije osigurao polufinale pobjedom protiv Herthe, kao i Fortuna Dusseldorf koja je izbacila St. Pauli našeg Nikole Vasilja.

Oglasi

Preostali četvrtfinalni duel treba da odigraju Saarbrucken i Borussia Monchengladbach, te već sada možemo reći da je Leverkusen glavni favorit za osvajanje kupa.

Osim toga, Bayer Leverkusen čeka protivnika u osmini finala Evropske lige i sigurno je jedan od najvećih favorita, ako ne i najveći, za osvajanje drugog po jačini UEFA-inog takmičenja. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjećamo, Xabi Alonso je na klupu Leverkusena stigao u oktobru 2022. godine i od tada radi zaista sjajan posao, te je jasno da će ga njemački klub teško zadržati na kraju sezone.

Ovaj 42-godišnji Španac trenersku katergoriju počeo je u omladinskim kategorijama Real Madrida, a bio je i trener B ekipe Real Sociedada iz koje je stigao u Bayer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi