"Robertson je morao dobiti crveni karton, ne znam gdje je bila pamet sudiji u VAR sobi"
Robertson nije dobio čak ni žuti karton u ovoj situaciji

Igrač Liverpoola je u ranoj fazi utakmice namjerno udario Lionela Messija

"Robertson je morao dobiti crveni karton, ne znam gdje je bila pamet sudiji u VAR sobi"

S. Pašalić

Liverpool je sinoć napravio najveći povratak u svojoj historiji nakon što je savladao Barcelonu sa 4:0.

Nakon poraza u prvoj utakmici na Camp Nou rezultatom 3:0, Redsi su bili praktično pred nemogućom misijom, ali su napravili nevjerovatan povratak i osigurali svoje mjesto u finalu Lige prvaka.

Ipak, u utakmici na Anfieldu se desilo nekoliko spornih detalja, a bivši sudija iz Premier lige Mark Halsey je dao komentar na neke od njih.

"Može se reći da je Robertson trebao dobiti crveni karton zbog udaranja Messija. Pravilo za sudije glasi da ako igrač udari protivnika iznad vrata onda je to prekršaj za crveni karton", rekao je Halsey pa nastavio:

"Sudija Cuneyt Cakir nije vidio incident u ranoj fazi utakmice na Anfieldu. Ali Robertson je jako sretan jer pomoćnik u VAR sobi Felix Zwayer to nije vidio kao nasilno ponašanje"

"Ne znam o čemu je on razmišljao. Vrlo sam iznenađen što Zwayer nije preporučio Cakiru da pogleda ovaj incident"

Halsey je također komentarisao i situaciju kad je Mane pao u šesnaestercu Barcelone, ali Liverpool u toj situaciji nije dobio penal.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne mislim da je Liverpool trebao dobiti penal. Sadio Mane je vrlo lako pao između napadača Liverpoola i Sergi Roberta. Mislim da je Cakir ispravno postupio u toj situaciji", dodao je Halsey koji je zatim komentarisao i start Suareza na Andrewa Robertsona.

"Suarez je definitivno udario Robertsona, ali to nije bio start za crveni karton. Po mom mišljenju je trebao dobiti žuti karton u toj situaciji", zaključio je Halsey.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
pa nije ga udario nego samo odgurnuo,a jeste Messi je udario sakom Fabihna u Barceloni prije treceg gola i trebo je dobiti cisti crveni
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi