Ljepša strana bh. nogometa: Derbi Gradine i Seone opravdao očekivanja, akteri položili ispite

Završilo je 1:1 u sjajnoj atmosferi

Ljepša strana bh. nogometa: Derbi Gradine i Seone opravdao očekivanja, akteri položili ispite

S. Mlaćo

Danima je u Srebreniku, a i okolini, glavna tema bio veliki derbi susret 11. kola Druge lige Sjever u kojem su snage odmjerili Gradina i Seona.

Danima je u Srebreniku, a i okolini, glavna tema bio veliki derbi susret 11. kola Druge lige Sjever u kojem su snage odmjerili Gradina i Seona.

Završilo je 1:1, te ova dva tima nastavljaju bitku za prvu mjesto i plasman u Prvu ligu FBiH.

Atmosfera je bila uzavrela danima prije meča, no na terenu i tribinama sve je prošlo fer i korektno. Meč je pratilo 1500 gledalaca, što je podatak na kojem Gradini i Seoni mogu pozavidjeti i timovi iz Premijer lige naše, elitnog ranga bh. nogometa.

Na kraju je završeno podjela bodova te u Gradini i dalje živi nada da mogu do titule, no svjesno su da to neće biti nimalo lako ostvariti. Seona je pokazala da bez razloga nije lider na tabeli, te da se radi o ozbiljnoj momčadi pred kojom je svijetla budućnost u svakom pogledu.

Pod lupom organa Saveza bila su službena lica, a ista su odgovorila na najbolji mogući način. Ilija Živković iz Orašja sjajno je odradio svoj posao i na kraju nije bilo zamjerki, iako vrlo često derbije u nižem rangu bh. nogometa znaju odlučiti upravo 'ljudi u crnom'...

Živković je uvijek bio na pravom mjestu, nije dozvolio da nogometaši 'uzmu' pištaljku i rade njegov posao, te pohvale idu na račun organa za takmičenje u Drugoj ligi Sjever koji su pokazali da znaju raditi svoj posao na korektan i profesionalan način.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Njegovi pomoćnici bili su Haris Ljuca i Marko Brezovića.

Do kraja prvog dijela u Drugoj ligi Sjever ostala su četiri kola, a nadamo se da će sve proći fer i korektno, te da će jedino mjerilo biti samo zeleni teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi